2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Başıboş köpekler korku saçıyor

VEZİRKÖPRÜ'DE BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU

Samsun'un Vezirköprü ilçe merkezindeki sokaklarda gruplar halinde gezen başıboş köpekler, korku saçıyor.

Köpeklerin bu şekilde başıboş gezmeleri yüzünden sokakta yürümekte güçlük çeken vatandaşlar, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmalarını istediler. Vatandaşlar, ilçe merkezinde ve mahallelerde tehlike saçan köpeklerin, belediye ekipleri tarafından toplanarak, kurulacak köpek çiftliğine götürülmesini istiyorlar.

Köpeklerin toplu şekilde kent merkezinde gezmeleri, tedirginliğe neden oluyor. Başıboş köpekler yüzünden özellikle geceleri yolda yürümeye korktuklarını ve yetkililerin bu konuda da ciddi bir çözüm bulamadığını söyleyen vatandaşlar, "Köpekler akşamları toplu halde dolaşıyorlar. Köpeklerin öldürülmesini istemiyoruz, ancak bir an önce bunların barınaklarda toplanması gerekli. Köpeklerin herhangi bir sağlık taramasından geçtiğini de sanmıyoruz. Köpeklerde olacak herhangi bir hastalık ailelerimizi perişan eder. Vezirköprü Belediyesi yetkilileri bunları görmüyor mu?" dediler.

Vatandaşlar, başıboş köpek çetelerinin okul giriş ve çıkışlarında çocuklarına zarar vermelerinden korktuklarını dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 13:53:01
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 13:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahinga IP: 81.214.69.xxx Tarih : 20.11.2009 09:13:28

Onları bu hale getiren bizleriz yani "İNSANOĞLU". şimdide şikayet ediliyorlar.  İnsanlar kendi çocukları için yavru kedi köpek evlerine alıyorlar. Büyüyünce de sokağa salınıyorlar. Onların da yaşamaya hakkı var. İnsanlardan gelecek tehlikelere karşı gruplar halinde gezmek zorundalar.  köpekler -sözde ?-güvenli bir yere götürülecekler insanlar da rahat edecek köpekler de!!!!!!! 1 ay sonra şöyle bir haber çıkacak: "Filanca yerdeki sokak hayvanlarının toplu ölümleri araştırılıyor....."  YETKİLİLERİN ÇÖZÜMÜ BU ŞEKİLDE OLUYOR MAALESEF..........