2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Basın Özgürlüğü Günü açıklaması

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, basın özgürlüğünün günümüz modern dünyasında bir iletişim hakkı olduğunu kaydetti.


3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Vali Güzeloğlu, basın özgürlüğü ile tarafsız ve doğru haberciliğin önemine değindi. "Basın özgürlüğü günümüz modern dünyasında bir iletişim hakkıdır" diyen Güzeloğlu, şunları kaydetti:
"Artık her insan bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın sektörünün ulaştığı nokta, medyamızın haberleşme özgürlüğünün ve demokrasinin vazgeçilmez önemli bir güvencesi olmaya devam edeceğinin kanıtıdır.

Cumhuriyetin ilanından sonra ülkemizin gelişme ve demokratikleşme sürecine önemli katkılar yapmış olan basın, inanıyorum ki, bundan sonra da kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin halka yansıtılması ve sorunların çözülmesinde toplumun aynası olmaya devam edecektir. Üstlenmiş olduğu tarafsız ve doğru habercilik görevini başarılı şekilde gerçekleştirilen ve bugün hepimizin gurur duyduğu, ülkemizin saygın bir kurumsal gücü haline gelen Türk basını ve her kademesindeki çalışanını, Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle yürekten kutluyor, başarılar diliyorum."
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?