2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Basın ziyaretleri başladı

Atakum İlçe Belediye Başkanı Metin Burma, belediyenin borçlarıyla ilgili belediye meclisinde her parti grubunun katılımıyla komisyonlar oluşturulduğunu belirterek, "Komisyondan aldığım raporları kamuoyuyla paylaşacağım" dedi.


Başkan Metin Burma, Meclis Üyesi Cezmi Genez ile birlikte, basın kuruluşları ziyaretinin ilkini İhlas Haber Ajansı(İHA) Samsun Bölge Müdürlüğü’ne yaptı. Metin Burma, İHA Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'e, seçimlerde gösterdikleri objektif habercilikten dolayı teşekkür etti. Seçim döneminde adaylar arasında tarafsız bir tutum sergileyen İHA'yı tebrik ettiğini ifade eden Burma, ayrıca başarı dileğinde de bulundu.


Seçim boyunca bazı basın-yayın organlarının adayları dikkatle izlediğini ve olduğu gibi objektif bir şekilde kamuoyuna yansıttığını, basının da asıl görevinin bu olduğunu düşündüğünü açıklayan Atakum İlçe Belediye Başkanı Metin Burma, "Objektif haberciliğinizden dolayı bir nevi teşekkür ziyaretine geldim. Biz bir yola çıktık. Bayrağı teslim aldık ve en iyi şekilde temsil edeceğiz. Atakum'u hak ettiği güzel yere getireceğiz. Başlangıçtan itibaren önemli sorunlarla karşı karşıyayız. Bunları aşmak için çaba sarf ediyoruz. Ancak, önümüzdeki günlerde Atakum'da neler olup bittiğini kamuoyu ile paylaşacağım. Atakum halkının bunu bilmesinin hakkı olduğunu düşünüyorum. Gizli kapaklı hiç bir şeyin kalmaması gerektiğini düşünüyorum. İlerleyen günlerde geniş bir açıklama yapacağım. Belediye meclisimizden her grubun katılımıyla oluşturulan komisyonlar bir takım çalışmalar içerisinde. Onlar raporlarını verdikçe, halkı bilgilendireceğim" dedi.
Hangi kurum yönetiliyorsa o kurumun şeffaf ve hesap verebilir durumda olması gerektiğini dile getiren Burma, bu bakımdan kentlerin geleceğini düşünmek durumunda olduklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 17:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?