6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Basın'a 'Denge' geliyor

Samsun'da kurulan, ilk etapta Samsun, Ordu ve Sinop illerine dağıtımı yapılacak olan ve ilerleyen zamanlarda da Karadeniz Bölgesi'ne yayın yapmayı hedefleyen Denge Gazetesi, 14 Ocak Pazartesi günü yayın hayatına başlıyor. 

İmtiyaz sahipliğini Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Bahadır'ın, Genel Yayın Yönetmenliğini Mustafa Yıldırım'ın, Yazı İşleri Müdürlüğünü Yunus Kılıç'ın üstlendiği Denge Gazetesi, yayın hayatına başlıyor. Denge Gazetesi'nin kuruluşu ve ismi hakkında bilgi veren imtiyaz sahibi Adnan Bahadır, uzun zamandır basın sektöründe yer alma düşüncelerinin olduğunu ve artık bu düşünceyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

"Mevcutların dışında, daha farklı bir haber yapabileceğimize inandığımız için basın sektörüne girdik" diyen Bahadır, "Gazetenin isminin Denge olmasındaki en büyük amaç bizim vicdanımız, toplumumuzun, devletin değerlerinin birleştiği yerde bir 'denge' düşündüğümüz için, adına Denge dedik. Enine boyuna tartışarak, arkadaşlarımızla düşünerek Denge ismine karar verdik" dedi. 

Bu zamana kadar sektörde çalışanları saygıyla andıklarını ama bakış perspektiflerinin farklı ve hizmet yarışında önde olacaklarını ifade eden Bahadır, "Çıkaracağımız gazetedeki kalite ve haberdeki farkımızla öne çıkmayı hedefliyoruz. İçerik olarak aktüalite, fikir, spor, sağlık köşesi, bulmaca vs. olacak. Ana temamız ise; doğru ve tarafsız habercilik. Bize çok yakın olduğu düşünülen insanlar yanlış yaptığı zaman onların yanlışlarını yazabileceğiz, bize çok uzak olduğu düşünülen insanlar doğru yaptıklarında onların yaptığı doğruları da rahatlıkla yazabilecek bir haber kriterine sahip olacağız. Denge dememizin temel esprisi bu. Her okuyucu dünya görüşü ne olursa olsun kendisini bulabilecek. Toplumum ve devletin değer yargılarının örtüştüğü yer Denge olacak" diye konuştu. 

Bahadır, birçok projelerinin olduğunu, gazetenin yayın hayatına başlamasının ardından bu projeleri tek tek hayata geçireceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 11:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefa okay IP: 78.160.137.xxx Tarih : 12.01.2008 16:31:35

Allah razı olsun samsuna böle bir gazete gerekiyordu.suçlu ve suçsuzlar dengeyle hallolunacak