4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Basında Türkiye-AB ilişkilerinin 50. yılı

BASINDA TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNİN 50 YILI

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle 1997 yılında kurulan Samsun Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde "Basında Türkiye-AB ilişkilerinin 50 yılı" isimli sergi açıldı.

Bölge İdare Mahkemesi binasının alt katında bulunan sanat galerisinde sergilenen serginin açılışını AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, IMKB Başkanı Hüseyin Erkan, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO Meclis Başkanı Sedat Demirci ve Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez yaptı.

Sergide Türkiye'de yayın yapan ulusal gazetelerin Türkiye'nin AB süreci ile ilgili manşetleri sergilenirken, Türkiye'nin AB'ye mutlaka gireceğini belirten AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "Ben burada 2 kişi gördüm, rahmetli Turgut Özal ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Demek ki bu iki kimlik AB konusunda çok büyük mesafeler kat etti. AB'ye mutlaka gireceğiz, bu konuda kararlıyız. Girmesek bile Türk milletinin yaşam standartlarını Avrupa ülkelerinin de üzerine çıkarma konusunda gayretliyiz. AB

ayağımız devam ediyor, diğer taraftan da Ortadoğu, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerimiz son derece gelişti. Bir çok ülke ile gümrükler ve vizeler kalktı. Bunu kıskananlar var. Komşumuz Yunanistan'da ekonomik kriz yaşanıyor. Sadece İslam ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkeleri değil, Yunanistan'ın ekonomisiyle de alakalı çalışmalar yapıyoruz. Artık ülke eski ülke değil, kat kat büyüyen bir ülke. Bizim hedefimiz 2023'te ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmak" dedi.

BASINDA TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNİN 50 YILI
BASINDA TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNİN 50 YILI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 17:41:03
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 18:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?