2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Başkan binicilik tesislerini tanıttı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hem Samsun Atlı Binicilik Tesisleri'ni tanıttı hem de ata bindi.


Atakum ilçesinde hizmette bulunan Karadeniz'in ilk binicik tesisi, iş adamları ve oda temsilcilerine tanıtıldı. Tesisi gezdiren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, çalışmalar ve tesis hakkında da bilgi verdi. 50 dönüm arazi üzerine kurulan ve 24 atın bulunduğu, eğitim alanları ve dinlenme tesislerinin faaliyette olduğu binicik tesisi beğeni topladı. Başkan Yılmaz, bir yandan tesisi tanıtırken atları sevmeyi ve öpmeyi, beslemeyi de ihmal etmedi.


Gezi sonunda Başkan Yılmaz, 'Prenses' adındaki ata bindi ve pistte tur attı. Ata sporunu yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, atın insanlık tarihinde hep ihtiyaç duyulan hayvanlar arasında olduğunu söyledi. Özellikle çocuklara hayvanları sevdirmek için de tesissin faaliyette olduğunu ifade den Yılmaz, "Aileler buraya gelip güzel vakit geçirebilir. Çocuklar ata binerken, büyükler tesisin imkanlarından en iyi şekilde yararlanabilecek. Büyükler de ata binme imkanı bulacak. Karadeniz'de ilk defa kurulan ve öncülüğünü yaptığımız tesis birçok yere örnek olmuştur" dedi. Yılmaz, tesisin daha da geliştirileceğini de sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 13:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mk IP: 81.213.80.xxx Tarih : 1.06.2009 21:18:20

valla sayın başkan iyi hasda  bazenleri bocalamakta..nedir bu at binicilik bilmem nesi yaa..ben Altınkumda ikamet etmeye çalışıyorum..yollarımız(büyükşehirin bakmakla mükellef oldugu yollar) kışın çammur deryasıı..yaz aylarında toz bulutları altında..saatte bir gelen otobusleri beklemek için bi oturmalı ve muhafazalı durak sistemi yoktur buralarda..bir direk ve direye asılmış tabela..ayıp vallaa..dogalgaz zaten sadece lüks görünen semtlere uyarlanmış..eee  ondan sonrada at binicilik işlemi için trilyon(lar) harcıyacaksın ve samsunluyu tatmin ettim diyrceksiniz..yok öyle bi sistem yaaa..buraları b?k götürüyor..adalet anlayışınızı şiddetle kınıyorum sayın başkan veya başkana akıl hocalıgı yapan zatlar