6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Başkan Genç belge dağıttı

Canik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi'nce ortaklaşa düzenlenen 'Ev Ekonomisi Kurslarının' yıl sonu sergisi açıldı.

29 Mayıs Fatih Parkı Çok Amaçlı Salonu'nda açılan sergiye Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Halk Eğitim Merkez Müdürü Halil İbrahim Kılıç, kurs öğretmenleri Şahsenim Aydın, Ayla Sandıkçı ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'te açılan kursların sadece ev ekonomisi ile sınırlı kalmadığını, daha birçok branşta da kurs açıldığını söyledi.

Bugün yapılan sertifika töreninde iğne oyası ve ev mefruşatı branşlarında 52 kişiye sertifika verdiklerini belirten Başkan Genç, "Kursları açmamızdaki amaç, ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sağlamaları, gençlerin ise bir meslek sahibi olmalarını sağlamak. Bunun için de Halk Eğitim Merkezimize teşekkür ediyorum. Bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce, enstrüman, THM, ev ekonomisi, iğne oyası, kumaş boyama, makine nakışı ve konfeksiyon makineleri kurslarımıza katılan bin 69 kişiye sertifika verdik. Önemli olan alınan bu belgelerin bir şekilde ekonomik olarak aile bütçesine yansıması. Aldığınız bu eğitimlerin bir şekilde ev ekonomilerinize katkı sağlaması gerekir. Böyle olursa kurslarımızın bir anlamı olur. Bu kurslarımızın asıl hedefi sizlerin hayatının kolaylaşmasını sağlamak" dedi.

Canik'te kursların açılmasında her türlü katkıyı sağlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür eden Halk Eğitim Merkez Müdürü Halil İbrahim Kılıç, kurslarda asıl hedefin kursiyerlerin kendi eksikliklerini gidermesini ve daha sonra ise ev ekonomilerine katkıda bulunulmasını sağlamak olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından 52 kursiyere belgeleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 16:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?