6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Başkan Genç MÜSİAD kahvaltısında

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, MÜSİAD tarafından düzenlenen geleneksel kahvaltıda iş adamları ile bir araya geldi.

MÜSİAD Samsun Şubesi'nce Eski Sanayi Sitesi'nde Tunç Oto Familya'da yapılan geleneksel kahvaltıya Canik Belediye Başkanı Osman Genç, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Abdülaziz Akbay, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necdet Uzun ve Garanti Bankası Merkez Şube Müdürü Gökhan Güler de katıldı.

Kahvaltı boyunca Samsun'un ekonomik ve sosyal problemleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik ilçesine yönelik çalışmalarını ve projelerini anlattı.

Başkan Genç, bölgesindeki kentsel dönüşüm kapsamında 30 Temmuz'da gerçekleşecek olan ihaleye katılmaları için Samsunlu müteahhitlere çağrıda bulundu. Kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli bir kısmını oluşturan hurdacılar alanının ticaret merkezi olarak projelendirilme çalışmalarının sonlandırıldığını da söyleyen Genç, Samsunlu müteahhitlerin çağrılarına cevap vermemeleri halinde işi dışarıdan gelecek yatırımcılara kaptırabileceklerine dikkat çekti.

Canik Belediyesi Spor Eğitim Merkezi'nin ağustos ayının sonlarına doğru açılacağını da belirten Osman Genç, gelecek yıl inşasına başlayacakları belediye hizmet binasının önünde oluşturacakları alan ile Canik'in birinci meydanına kavuşacağını söyledi.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Abdülaziz Akbay ise kentsel dönüşüm projelerinin gelecek on ya da yirmi yıl sonrasının da göz önüne alınarak projelendirilmesi gerektiğini belirterek, kentsel dönüşüm projelerindeki yeşil alan ve otopark alanlarının yetersizliğine vurgu yaptı.

Şehir merkezinde yeşil alan üretiminin arttırılması gerektiğini de kaydeden Akbay, şöyle devam etti: “Samsun'da çalışmaları sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinde otopark ve yeşil alanların çok sınırlı tutulduğunu gözlemliyoruz. Günü kurtarabilmek için şehrin sosyal ve mimari dokusu pek fazla göz önüne alınmadan gerçekleştirilen bu projeler yarın önümüzde çok ciddi problemler olarak karşımıza çıkacak.

Belediyelerin yeşil alan ve otopark konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini özellikle hatırlatmak istiyorum. Canik Belediyesi'nin bu anlamda gösterdiği hassasiyeti takdir ediyoruz” şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 16:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?