6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Başkan Genç'e gazi morali

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gazi Mahalle sakinleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

AK Parti Canik İlçe Başkanı Mehmet Ali Elbir, Canik Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, birim müdürleri, Gazi Mahallesi Muhtarı Tuğrul Birinci ve mahallesi sakinlerinin katıldığı toplantıda konuşma yapan Başkan Genç, icraatlarından ve yeni projelerinden bahsetti. Mahalle sakinlerine, "Canik'te her alanda yapılan yatırımları yaşayarak görüyorsunuz" diyerek konuşmasına başlayan Osman Genç, 4.5 yıl içerisinde 55 bin metreküp taş duvar, 7 metre genişliğinde 32 kilometre yol açıldığını, açılan yollara 64 bin ton mekanik malzemesi döküldüğünü, yolların belirgin hale gelmesi için de 99 kilometre uzunluğunda bordür döşendiğini, yolların son hali için de 78 bin tonda asfalt döküldüğünü ve asfalt dökülemeyen yerlere de 7 metre genişliğinde 20 kilometre parke yol yapıldığını anlatı.
Canik'te 4.5 yıldır çok konuşan değil, iş üreten bir anlayışla hizmet ettiklerini dile getiren Başkan Genç, "Canik'e kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleri aracılığıyla kazandırdığımız yatırımlarla ilçemizin görünümünü değiştirdik. Çevre dostu yatırım yapacak herkese kapılarımız açık. Çünkü bu mahallemizde olan gayrı sıhhi müesseselerden ilçemiz çok çekti. Artık bu tür yatırımlara asla izin vermedik, vermeyeceğiz. Tüm bunlar sizler ve geleceğimiz olan çocuklarımız için" dedi.
Canik'in yapılan yatırımlarla ticaret üssü haline geleceğini belirten Başkan Osman Genç, "Şehir merkezinde sıkışmış olan ticaret alanları artık insanların taleplerini karşılamıyor. Özellikle alışveriş yapmaya gelen insanların araçlarını park edecek yer bulamamaları bunun en güzel örneğidir. Şehir merkezinde yaşanan bu sorunların Canik'te oluşacak ticaret merkezinde yaşanmaması için planlarımızı ona göre yapıyoruz. Yapılan bu planlama ile de ticaret Canik de nefes alacak. Ekonomisi her geçen gün büyüyen Canik, bünyesine kattığı yatırımlarla 1 katrilyon 350 milyon YTL'lik katma değer kazandı. İşte ekonomik anlamda kazanılan bu değer, ilçemizin nereden nereye geldiğinin en güzel örneğidir" diye konuştu.

Hedeflerinin halkın rahatlığı için dünyada yaşanan değişimleri ilçeye uyarlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Yaşanan değişimlerle Canik, kabuk değiştiriyor. Bu değişime en güzel örnekler ise sağlıktan eğitime, kültürel yatırımlardan sağlığa ve toplu konutta kendisini ön plana çıkartmakta. Yapılan planlamaya göre dünü, bugünü ve yarını bünyesinde barındıran yeni hizmet binamızın projesi ise Canik'te yaşanan değişime en güzel örnektir."

"Bir kente ne kadar yatırım yaparsanız yapın, ona hayat veren, can veren kültürü yayamazsanız, yapılan yatırımların hiç bir şeyi ifade etmez" diyen Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumların şekillenmesinde en önemli rolü kültür oynamaktadır. İlçemizde kültürel faaliyetlerin yayılması için Gazi Mahallemize 250 kişilik Canik Gençlik Sahnemizi yaptık. Belediyeevleri Mahallemizde 350 kişilik çok amaçlı salonumuzu halkımızın hizmetine sunduk. Daha birçok alanımızı kültürel etkinliklerin yapılması tefriş ettik. Amacımız sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde halkımızın hayatını kolaylaştırmak. Tüm bu yapılanları ise sizlerin katkıları ile yapıyoruz."
iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 17:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?