6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Başkan icratlarını anlattı

Samsun Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba'da 4 yıl içerisinde büyük çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.


Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gürbüz ve Yönetim Kurulu Üyelerine çalışmalarını anlattı.

Çarşamba ilçesinde son 4 yılda yaptıklarının hedeflerinin de üzerinde olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Dündar, görev başında bulundukları 4 yıl içerisinde; Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil Köprüsü, katlı otopark, 32 adet Sosyal Konut, Toptancı Sebze ve Meyve Hali, Adapark Spor Kompleksi, İlçe Balıkhanesi, Yeşilırmak Kıyı Düzenleme Çalışmaları, çocuk oyun alanları, mezarlık düzenlemeleri, kilit parke ve asfalt yol çalışmaları yaptıklarını anlattı.


2008 yılına çok iyi hazırlandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “3 yıldır çevre düzenleme, peyzaj ve inşaat çalışmaları devam eden Adapark'ta yapılan çalışmaların bu yıl tamamlıyoruz. 220 dönüm alan üzerinde yaptığımız bu çalışmalar sayesinde ilçemiz modern bir sosyal alana kavuşmuş oldu. Yine aynı alan üzerinde inşa ettiğimiz Göl Meydanı ve Göl Restoran çalışmamız da ilçemizin sosyal kimliğine kimlik katacak bir çalışma olmuştur. İnşaat çalışmaları devam eden Şehirlerarası Otobüs Terminalimiz tamamlanmak üzeredir. Yeni terminalin tamamlanmasının ardından şehir merkezinde bulunan eski otogarın bulunduğu alanı yeniden düzenleyeceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Orta Mahalle'de bulunan Yeşilırmak Şehir Stadyumu, eski pazaryerleri ve eski sebze halinin bulunduğu alanı da yeniliyoruz. Bu alan üzerinde şuan modern iş merkezleri inşaatları tamamlanmıştır. Kalan alan üzerinde Kent Meydanı ve yeşil alan çalışmaları yapacağız. İlçe halkımızın daha sağlıklı içme suyu kullanması içinde Gökçe Çakmak Barajı'ndan ishale hattı ve içme suyu çalışmaları başlattık. Öte yandan, hibe yöntemi ile ilçemize atıksu arıtma tesisleri yapımı için uygulama çalışmalarına başladık” diye konuştu.


Sosyal belediyeciliğe de çok önem verdiklerini kaydeden Başkan Hüseyin Dündar, “Her yıl geleneksel olarak Yeşilırmak Kültür-Sanat-Tarım ve Spor Festivali'ni düzenliyoruz. Belediyemize bağlı faaliyet gösteren Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde bu güne kadar değişik programlar, konserler ve tiyatrolar düzenledik. Kültür merkezimiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren TSM ve THM Korolarımız ve tiyatro grubumuz, ülkemizin birçok ilinde programlara katılarak ilçemizi başarı ile temsil etmiştir. Yakın geçmişte düzenlediğimiz Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil Sempozyumu ile ülkemizin dört bir yanından ünlü bilim adamları, akademisyenler ve siyaset adamları ilçemize gelmiştir. İlçemiz için çok yararlı bir etkinlik olmuştur” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?