6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Başkan şoförlerle buluştu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 3. Hat Dolmuş şoförleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Yılmaz, "Samsun, Türkiye'nin parmakla gösterilecek şehirler statüsüne her gün biraz daha yaklaşmaktadır" dedi.


3. Hat Dolmuşçular Derneği Başkanı İsmet Kodalak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz onuruna dernek binasında kahvaltı verdi. Kahvaltıya Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Konfederasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Eyüpoğlu, Kadifekale Mahallesi Muhtarı Güven Akan ile 3. Dolmuş Hattı'nda çalışan çok sayıda şoför esnafı katıldı.


TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın kişiliğiyle ve yaptığı icraatları ile rüştünü ispat ettiğini söyleyerek, "Samsun'a çok şeyler kazandırmış, bürokrasiden gelen bir kişidir. Biz Başkan Yılmaz ile her zaman iftihar ettik. Biz bugün, şoför esnafı olarak Büyükşehir Belediyesi'nin bizlere sunmuş olduğu nimetlerden istifade ediyoruz. Yapılan hizmetlerin devamını istiyorsak, Büyükşehir Belediyesi'nin başındaki Yusuf Ziya Yılmaz'a sahip çıkacağız. Belediye Başkanının yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise yaptığı konuşmada, büyük şehirlerde yapılan bazı işlerin Samsun'da yapılması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "Samsun'a yaptığımız projelerimizi imkanlarımız ölçüsünde yapmaktayız. Bunların önümüzdeki günlerde yapılabilirliğine dönük güvencesini görmekteyiz. Kısacası hep umutluyuz, gelecekle ilgili en küçük bir kaygımız yok. Şehrimiz gelişiyor, büyüyor ve güzelleşiyor" diye konuştu.


Samsun Türkiye'nin parmakla gösterilecek şehirler statüsüne her gün biraz daha yaklaştığını vurgulayan Yılmaz, "Ben bazen söylüyorum. Burada da tekrarlamaktan hiç bir sakınca duymuyorum. 3-5 yıl içinde Türkiye'nin en güzel şehirleri arasında Samsun'da yer alacaktır. Bunu samimiyetimle söylüyorum. İnşallah el birliği ile Samsun'u geliştireceğiz. Türkiye'nin 81 ilinin arasında güzel şehir yarışması yapılsa, ben iddia ediyorum Samsun bu güzel şehirlerin 10'unun arasına girer. Bu sadece tabiatın Samsuna sağladığı güzellikler değil, sahip olduğu donanımlar itibarıyla, ilk 10 arasın da yer alır" şeklinde konuştu.


Samsun'un coğrafi olarak arzu edilen ölçeklere ulaştığını kaydeden Başkan Yılmaz, şunları söyledi: "Samsun'un bir ucundan bu ucuna 50 kilometreyi santimetrekarelere bölsek neresinde neyin yapılması gerektiğini, neresinde neyin yapılacağına dönük program önümüzde var artık. Tabii bu program imkanlarla ve kaynaklarla eşdeğer getirilerek sürdürülüyor. Tabii çok istiyoruz ki bugün hemen bir düğmeye basalım, yarın bir tanesi bitsin, hemen bir düğmeye basalım öbürü bitsin. Bu tabii pratik olarak mümkün olmuyor. Ama inanın hiç mütevazi bakmıyoruz. Küçük ölçekli şeylere kanaat getirmiyoruz. Küçük ölçekli hizmetlerle asla yetinmiyoruz. Benim hiç bir zaman kafamda küçük ölçekler olmadı. Her zaman büyük projelerin peşinde koştuk."


Yılmaz, dünyanın en gelişmiş bir şehrinde ne varsa Samsun'da da onun olması gerektiğini kaydederek, konuşmasını şöyle devam etti: "Avrupa'daki şeylerin de Samsun'da olmasını her zaman arzu ettim. Buna da ulaşmalıyım diyorum. Bunu projelendiriyoruz. Bunu bir programa tabi tutuyoruz. Belki biraz zaman olarak gecikiyoruz. Gecikmelerde demin söylediğim gibi, Türkiye şartları ülkenin şartları, zaman zaman da dünya da gelişen bir takım ekonomik şartları işlerimizi geciktiriyor. Önümüzdeki zaman içersinde Samsunumuz hakikaten iyi bir noktaya gelecek. Ben buna çok inanıyorum. Ve yaptığımız programlarda da kat ettiğimiz mesafeler de bunu zaten gösteriyor."


Başkan Yılmaz, kahvaltından sonra şoför esnafı ile sırasıyla Balık Hali, Sebze ve Meyve Hali, Borsa Sitesi, Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisleri, Asfalt Üretim Tesisleri, yeni yapılmakta olan Huzurevi ile Batı Park ve 2. Bulvar'da devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.
3. Hat Dolmuşçular Derneği Başkanı İsmet Kodalak ise gezinin kendileri açısında çok yararlı geçtiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 19:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?