2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Başkan Yılmaz şoförlerle buluştu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ve şoför esnafıyla bir araya geldi.


Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ile Canik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yemekhanesi'nde düzenlenen kahvaltıda şoför esnaflıyla buluştu. Başkan Yılmaz, TŞOF Başkan Fevzi Apaydın tarafından çiçeklerle ve şoför esnafının sevgi gösterileri ile karşılandı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 29 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olduğunu belirterek, "Bu seçimlerde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri seçilecek. Bu seçimlerde Samsun'da yaklaşık 360 bin vatandaşımız oy kullanacak. Samsun'da oy kullanma profili çok büyüdü. Geniş katılımlı bir seçim olacak. Bu seçim parlamento bir değişiklik yapmayacak, yerel yöneticileri seçecek. Kim bu şehri bir yere taşıyabilir, kim bu şehri bir yerlere getirebilir ona göre oyunu kullanacak. 10 yıldır şehrimize hizmet ediyoruz. İletişimi çok gerekli görüyorum, insanlarla kucaklaşmayı ve yüz yüze gelmeyi, insanların tereddüt ettiği bazı hususları anlatmayı da gerekli görüyorum" dedi.

Düne kadar otel ihtiyacı hissedilmediği, ancak son 2 yıl içinde Büyük Otel kapandıktan sonra şiddetle bir otele olan ihtiyacın konuşulmaya başlandığını ifade eden Başkan Yılmaz, "Samsun da otel eksikliğini gördük. İçinde kongre salonları ve toplantı turizmine hizmet eden salonları olan 2 tane 5 yıldızlı otele ihtiyaç duymaya başladık. 10 yıl içinde bir evin içinde neye ihtiyaç olduğu yaşayarak hissedilirse, ben de bu şehrin ihtiyaçlarını beynime kalem kalem yazdım. Şehirle yatıp şehirle kalkıyorum. Damarlarımıza kadar hissedilen bir ihtiyaç programı var. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu ihtiyaçlarımızın en zorunlu olanlarını çözmek zorundayız. Otel, kongre merkezi, fuar merkezi, şehrin ekonomisi tetikleyecek olan bu unsurların halledilmesini çok istediğim için yeniden aday oldum" diye konuştu.


Bu seçimde kendileri gibi belediye başkanlığını talip olan siyasi partilerin adayları da olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Allah onların niyetlerine göre versin. Onlar da kendilerine göre çaba ve program içindeler. Herkes, ben en iyisini yapacağım diyor. Rekabet unsuru içinde olduğum belediye başkan adayları hakkında en küçük değerlendirme, karalama söyleminde bulunmadım. O benim terbiyeme de yakışmaz. Bana göre siyasi nezakete de yakışmaz. Bir gün aynı siyasi parti içinde siyaset yapmak zorunda kalırsınız. Aynı dernekte ve aynı sivil toplum kuruluşunda bir yerde çalışmak zorunda kalırsınız. Ben yaşadım bunları, şimdiye kadar da siyasi rakiplerimle ilgili bir şey söylemedim. İyi ki de söylememişim, şimdi yan yana gezdiğimiz arkadaşlarımız var. İyi ki zamanında siyasi rakip iken aleyhlerinde bir şey konuşmamışız. Biz işimize ve gücümüze, Samsun'a yapacağımız hizmetlere bakıyoruz" şeklinde konuştu.


Kendisi için 200 Evler'deki Romanların mutluluğu, Samsun'un en zengin adamının ihtiyaçları kadar önemli olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, şunları söyledi: "200 Evler'deki vatandaşlarımız mutlu etmek için çaba gösteriyorum. 180 TL'lik taksitleri ödeyemiyorlar, acaba bir yerden yardım bularak, bu taksitleri ödemelerine bir katkı sağlayabilir miyiz. Hem ev verdik hem de borçlarını ödemelerine nasıl faydalı oluruz diye çaba gösteriyoruz. Şoför esnafı olarak Samsun'da çok büyük bir potansiyeli oluşturuyorsunuz. Bu potansiyel Samsun'un çilekeş bir esnafıdır. Hepiniz kıt kanat geçinerek hayat mücadelesi veriyorsunuz. Sizin mağduriyetinize sebep olacak, sizi sıkıntıya koyacak bir olaya kesinlikle duyarsız kalmam. Her zaman sizin yanınızda olmaya çalışacağız."
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 18:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?