6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Başkan'dan 'Altın Bilezik' daveti

Gazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve farklı branşlarda bugüne kadar bin 230 gencin istihdama kazandırılmasını sağlayan Gazi Meslek Edindirme Kursları(GAMEK) 11. Dönem Kaynakçılık Kursu için kayıtlara başladı.


Göreve geldikleri günden itibaren işsizlikle büyük bir mücadele verdiklerini ve istihdam yolunda önemli adımlar attıklarını söyleyen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, bugüne kadar farklı branşlarda eğitim alan 2 bin 840 kursiyerin bin 230'nun istihdama kazandırıldığını belirtti. Yüzde 84'lük eğitim, yüzde 50'lik istihdam oranıyla bugüne kadar hayata geçirilen mesleki kursların arasında başı çektiklerine dikkat çeken Başkan Kaldırım, meslekleri olmayan gençleri önümüzdeki günlerde açılacak olan 11 dönem kaynakçılık kursuna çağırdı. Başkan Kaldırım, “Bugüne kadar kaynakçılık, doğalgaz iç tesisatçılığı, doğalgaz uyum, kuaförlük, konfeksiyon, bilgisayar işletmenlik, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce kursları verilen Gazi Meslek Edindirme Kursları'nda elde edilen başarı oranı çok yüksektir. 1.4 Milyon YTL'lik dev bir istihdam yatırımı olan GAMEK ile daha fazla gencimizi istihdama kazandırmak ve kollarına altın bileziklerini takmak istiyoruz. Bu anlamda gençlerimizi önümüzdeki günlerde açılacak olan 11. Dönem Kaynakçılık Kursları'na davet ediyoruz. Mezun olduktan sonra iş bulma garantisinin çok yüksek olduğu bu kurslara katılmak isteyen gençlerimiz Ağabali Caddesi Modern Pazar yanında bulunan GAMEK Koordinasyon Merkezi'ne veya Gazi Belediyesi Çözüm Merkezi'ne başvurabilirler” dedi.


Kursların 3 ay sürdüğünü ve tamamlanmasının ardından kursiyerlere Avrupa Birliği, Türk Loydu ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildiğini dile getiren Başkan Kaldırım, “Artık ne iş olsa yaparım devri bitmiştir. Gazi Belediyesi'nin son yıllara damgasını vuran projesi GAMEK ile istihdam artık hayal olmaktan çıkmaya başlamıştır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 14:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?