6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Başkan'dan öğretmenlere mektup

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere birer mektup göndererek öğretmenler gününü kutladı.
Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi sınırlarında bulunan okullara ayrıca Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da 18 arkadaşı ile birlikte Samsun'a çıktığı nokta olan ve bu yıl yapımı bitirilen Tütün İskelesi fotoğrafını da hediye olarak gönderdi.


"Eğitime gereken ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar" diyen Yusuf Ziya Yılmaz, mektubunda öğretmenlere şöyle seslendi: " Sevgili Öğretmenim. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Öğretmen, eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim-öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir. Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygı ile anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte bu düşünceler doğrultusunda, emekli olan öğretmenlerimizi saygı ile anıyor ve çalışan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum".

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 15:19:57
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 15:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?