2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Başkanlar oylarını kullandı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz ile Gazi Belediye Başkanı ve AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Süleyman Kaldırım, oyunu aynı sandıkta kullandı.

Yusuf Ziya Yılmaz, eşi Semiha Yılmaz ile birlikte sabah saatlerinde oyunu kullanacağı İl Tarım Müdürlüğü'ne geldi. Yılmaz, eşi ile birlikte sıraya girerek 2271 sayılı sandıkta oy kullandı.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu bir vatandaşlık görevidir. Biz de görevimizi yerine getirdik. Kentimize hayırlı olmasını içtenlikle diliyorum. Seçimin tek olumsuz durumu ise BBP Genel Başkanı Muhsin
Yazıcoğlu ile birlikte elim bir helikopter kazası geçirip yaşamını yitiren kişilere Allah'tan rahmet diliyorum. O kaza yüreğimizi burktu. Samsun'un inşallah bu seçiminden sonra yeni bir ufuk, yeni bir heyecan ile Türkiye'nin parlayan 5-6 şehrinden birisi olma yolundaki ilerleyişimizi sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yılmaz'ın oy kullanmasının ardından Gazi Belediye Başkanı ve AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Süleyman Kaldırım, aynı sandıkta oy kullandı. Kaldırım, eşi Ayşe Kaldırım, kızı Kübra ve damadı Tuncay Türkoğlu ile birlikte oyunu kullandı. Vatandaşlık görevini yerine getirdikleri için mutlu olduğunu dile getiren Süleyman Kaldırım, seçimlerin Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Öte yandan Samsunlular, oy verme saatinin 08.00'de başlamasıyla birlikte güneşli ve sıcak bir havada okullara akın ederek oyunu kullanmaya başladı. Samsun'da, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları, ilçe belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarıyla azalarının belirleneceği yerel seçimlerde toplam 852 bin 688 seçmen, 3 bin 160 sandıkta oy kullanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 16:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?