2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Başkanlığa aday çıkmadı!

Samsunspor Kulübü Kamu Yararına Derneği Olağan Kongresi'nde aday çıkmaması üzerine kulübün fesholmaması için eski başkanların yer aldığı sembolik bir yönetim oluşturuldu.


Samsunspor Olağan Kongresi, Tek Gıda İş Sendikası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını eski başkanlardan Hakkı Tomaç'ın yaptığı kongreye Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, AK Parti Milletvekili Suat Kılıç, istifa eden Samsunspor Başkanı Fuat Köktaş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölge Müdürü Ünal Erdemli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker, eski Samsunspor başkanlarından Mazhar Başoğlu, kurum ve kuruluşların müdürleri ile 80 delege katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongre, gündem maddelerinin okunmasıyla devam etti. Kongrede ilk konuşmayı yapan Samsunspor Eğitim Vakfı (SAMSEV) Başkanı Sadi Subaşı, Samsunspor'un ne kadar çaresiz olacaksa olsun düştüğü bu durumu içine sindiremediğini, hizmet etmiş başkanlarının bu zaman kadar acımasızca eleştirildiğini, gerçeklerin söylenmediği takdirde yapılan kongrelerin şov yerine döneceğini ve Sivasspor'un bile alt yapısı olmamasına rağmen göstermiş olduğu bu başarıyı kıskandığını söyledi.


Kongrede söz alarak oldukça sert bir üslupla konuşan Balkan Türkleri Başkanı İzzet Altuntaş, susarak bildiği şeyleri söylemeyenleri eleştirerek, Samsun'da marka arayanların çok cahil olduğunu, tek kurtuluşun kayyum olduğunu ve hukukun işleyerek geçmiş 10 yılın hesabı çıkarılarak kimsenin gözünün yaşına bakılmamasını istedi.


Samsunspor üyesi Av. Ata Giritli konuşmasında, Samsunspor'un parasını çalanların ortaya çıkarılmasını istedi.


Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Bin Altın Adam" kampanyasını başlattıkları kongrede bulunup da katılmayanların her yerde konuşmamalarını, bu kongreye katılanlarında Samsunsporluluklarından hiçbir şüphesinin olmadığını, ancak kaçının bu kampanyada elini taşın altına soktuğunu sordu. 1 milyon 231 bin nüfuslu Samsun'da Samsunspor dergisine 400 kişinin abone olduğu şehirde, abone olmayanların artık konuşmaması gerektiğinin altını çizen Kılıç, "Bin Altın Adam" kampanyasında bin kişiye ulaşılamamasının kendisinin değil, imkanı olup da katılmayanların ayıbı olduğunu ifade etti.


Divan Başkanı Hakkı Tomaç'ın Fuat Köktaş ve yönetiminin görevlerini oy birliği ile ibra ettikten sonra söz alan ve bir hafta önce istifa eden eski Samsunspor Başkanı Fuat Köktaş, kongrede yaşanan tablonun 21 Şubat'ta yapılan kongrede kendisi tarafından söylediğini ifade ederek, "Ben sizlere 'artık bu yükü taşıyamıyoruz, 19-20 yaşındaki futbolcu kardeşlerimizin önüne çıkamıyoruz, o çocuklar bizlerin önünden geçerken bizleri adam yerine koymuyor, kafalarını sağa sola çeviriyorlar ve artık bu durum bize ulüm geliyor' demiştim. Bu şehri terk edeceğimi söylemiştim. Ama yine de yapamadım. Ben Samsunspor'un bu durumdan kurtulmasını isteyeceğim ama bu duruma sahip çıkması gerekenler sahip çıkmadığı durumda onlara hiçbir şey demeyeceğim mantığına asla katılmıyorum" dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı da konuşmasında eleştiren Köktaş, "İnsanlar görev yaptıkları makam itibariyle başlarına birçok olay gelir. Her türlü olaydan dolayı yargılanabilirsin. Ama sen bana '5 senem doldu daha aday olmuyorum' diyebiliyor musun? Hayır. Peki, hiçbir gerekçen olmadığı halde 'Samsunspor Kulübü'nü bırakıyorum' nasıl dersin? Bunu demeye hakkın var mı? Samsunspor bu şehrin bir markası, ayrılmaz bir parçasıdır. Sen Samsunspor'u bırakıyorsan, kusura bakma Belediye
Başkanlığını da bırakacaksın. 'Kulübü bırakıyorum' diyemezsin. Hiç kimsenin böyle bir hakkı yok" şeklinde konuştu.
Kongre sonunda Divan Başkanı Hakkı Tomaç, Samsunspor Kulübü Kamu Yararına Derneği'nin fesholmaması için kulüpte başkanlık yapmış isimlerden geçici bir liste oluşturdu. Listede şu isimler var:
"Yönetim kurulu asil üyeleri olarak Hakkı Tomaç, Aslan Çınar, İsmail Uyanık, Adnan Ölmez, Mazhar Başoğlu, Turgut Tüfenk, Kazım Yılmaz, Sadi Subaşı, Necat Anıl, Fevzi Apaydın ve Eyüp Güler, yedek liste olarak da Abdi Azgar, Tahsin Kosif, Naci Pınar, Erkut Tutu, Ömer Çoruh, Suat Çakır, Hayati Ergör, Metin Ateş, Fikret Yalçın, Cahit Kaya ve Cevat Öncü"
Öte yandan, listede ismi bulunan Turgut Tüfenk konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada Hakkı Tomaç'a tepki göstererek, rızası alınmadan listeye adını yazan Tomaç'ı mahkemeye vereceğini ve pazartesini günü istifasını sunacağını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 20:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?