2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Başpehlivan Azim Topal

Samsun'un Vezirköprü İlçesi Esenköyü Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği'nce düzenlenen "7. Uzunçayır Yayla Şenlikleri" güreşlerinde başpehlivanlığı Azim Topal kazandı.


Esenköyü Uzunçayır Yaylası'nda yapılan şenlikte çeşitli kategorilerde yaklaşık 200 güreşçi mücadele etti. Festivalde ağalık için 15 aday yarıştı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı ağalığı 25 bin TL veren Vezirköprülü iş adamı Rüştü Zeytinli kazandı. Ağalık koçu, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na hediye edildi.


Festivalde konuşan Esenköyü Kalkınma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İlker Zeytinli, birlik ve beraberliği sağlamak ve Vezirköprü'nün tanıtımına katkıda bulunmak için düzenledikleri şenliğe gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirtti.


İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu da yaptığı konuşmada, "Kunduz'dan sonra Esenköy'de buluşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Derin bir tarihi ve geçmişe sahip, her karış toprağı kültürel zenginliklerle dolu, misafirperverliğin, kardeşliğin, dostluğun insanlık timsali bu güzel ilçede görev yapmaktan sınırsız bir mutluluk duyuyorum" dedi. Karaömeroğlu, şenliği hazırlayan dernek yöneticilerine de teşekkür etti.


Konuşmaların ardından yapılan başpehlivan güreşlerinde Erol Fidan ile Azim Topal karşılaştı. Rakibini tuş eden Azim Topal, başpehlivanlığı kazandı. Başaltında Mürsel Kaya, büyük orta da Recep Taslak birinci oldu.


Şenliğe İlçe Jandarma Bölük Komutanı İlker Emirze, İl Genel Meclis Üyeler Mehmet Kurt, Ali Çayır, Ankara ve Takirdağ Saray Vezirköprülüler dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 19:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?