2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Başpehlivan Erol Fidan oldu

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Göl Belediyesi tarafından düzenlenen "12. Kunduz Yayla Festivali" güreşlerinde başpehlivanlığı Erol Fidan kazandı.


Kunduz Ormanı'nda düzenlenen şenlikte çeşitli kategorilerde yaklaşık 250 güreşçi mücadele etti. Festivalde ağalık için 15 aday yarıştı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı ağalığı 160 bin TL veren Vezirköprülü iş adamları Erka Grup adına Ahmet Ergün ve Ali Kapusuz kazandı.
Festivalde konuşan Göl Belediye Başkanı Ahmet Avcı, birlik ve beraberliği sağlamak ve Vezirköprü'nün tanıtımına katkıda bulunmak için düzenledikleri festivale gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirtti.


İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu da yaptığı konuşmada, "Bugün Kunduz'da gerçekleştirdiğimiz büyük buluşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Derin ve Zengin bir tarihi geçmişe sahip, her karış toprağı kültürel zenginliklerle dolu, misafirperverliğin, kardeşliğin, dostluğun, insanlığın timsali olan bu güzel ilçemizde görev yapmaktan sınırsız mutluluk ve onur duyuyorum. Her şeyin en güzeline layık olduğuna inandığım Vezirköprü halkına hizmeti, bir şantiye şefi gibi büyük şevk ve zevk duyarak yapıyorum ve
Vezirköprü'nün kalkınmasına yönelik katkıda bulunmayı zevkli bir görev olarak kabul ediyorum" dedi.
Karaömeroğlu, festivali hazırlayan Göl Belediye Başkanı Ahmet Avcı'ya da teşekkür etti.
Vezirköprü'yü Kültür ve Turizm Banklığı'yla birlikte bir turizm merkezi haline getirmenin gayreti içinde olduklarını kaydeden AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç ise, "Kunduz Dağı sadece Vezirköprü'ye değil, tüm bölgeye hizmet veren bir turizm merkezi olacak" dedi.
Konuşmaların ardından yapılan başpehlivan güreşlerinde Erol Fidan ile Kaan Kaya karşılaştı. Rakibini tuş eden Erol Fidan, başpehlivanlığı kazandı. Değir güreşlerde ise sonuçlar şöyle:
"Başaltı: Kadir Kaya, Büyük Orta: Ercan Genç Doğan, Küçük Orta: Ömer Uzan, Deste: Zafer Dama."
Festivale Vezirköprü Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Yaman, Havza Belediye Başkanı Av.Murat İkiz, Narlısaray Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 20:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?