2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Başpehlivan Şaban Yılmaz oldu

Geleneksel 13. Samsun Yağlı Güreşleri'nde eski Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz başpehlivan oldu.

Samsun Din Görevlileri Derneği'nin organize ettiği yağlı güreşler, Doğupark Amfi Tiyatro'da 7 ayrı bölgeden 450 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. 15 bin TL ile güneş ağalığını Yaşar Yiğit'in aldığı müsabakalar sabah saatlerinde başladı.

13 branşta gerçekleştirilen yağlı güreşlerde başpehlivanlık güreşine 16 pehlivan katıldı.

Başpehlivanlık müsabakalarında finale eski Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz ve Fatih Atlı kaldı. Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen final müsabakasında Şaban Yılmaz, rakibini yenerek 13. Samsun Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Şaban Yılmaz ve dereceye giren diğer güreşçilere kupa ve ödüllerini İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve İl Müftüsü Osman Şahin verdi.

Yağlı güreşlere AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eski milletvekilleri ve çok sayıda güreşsever katıldı.
Müsabakalarda dereceye girenler şöyle:


"Başaltı Salih Şahin, büyük orta boy Hakan Şahbazoğlu, küçük orta büyük boy Barış Katmerlikaya, küçük orta küçük boy Embiya Duman, deste büyük baş Murat Varlı, deste orta boy Şensoy Yılmaz, deste küçük boy Ogün Sahuran, toz koparan Recep Nur Uzun, teşvik Fikret Sontaş, minik 3 Doğan Özkaya, minik 2 Faruk Ok ve minik 1 Bünyamin İmece"

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 19:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİL İBO IP: 88.224.146.xxx Tarih : 10.05.2009 22:21:50

usta suana kadar bütün maclarını kacırmadım  ve senden cok güzel hareketler öğrenmeye calıstım ve senin gibi olmak için elimden ne gelirse  yapmaya calıscam