6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Başsavcı Yetişir'e teşekkür

Samsun Adliyesi, yeni adliye sarayı yapılana kadar yaşanacak geçiş sürecindeki sorunları aşmak üzere Kızılay binasını kiraladı.


Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, yakından takip ettiği ve adliyede uzun süredir devam eden sıkışıklığı ortadan kaldıracak kiralama işleminin tamamlandığını belirtti.


Samsun Barosu Başkanı Av.Necat Anıl ise yaptığı açıklamada, mevcut adliye binasının artan iş yükü sonucu ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini, mevcut icra dairelerinin yer sıkışıklığı nedeniyle son derece zor şartlar altında çalıştığını, yer sıkışıklığı sebebiyle yeni icra dairelerinin açılamadığını ve bir takım mahkemelerin duruşma salonuna dahi sahip olamadığını söyledi. Yeni açılan mahkemelere tayin olan hakimlere oda vermekte ciddi sorunlar yaşandığını hatırlatan Baro Başkanı Nejat Anıl, "Başsavcı Canip Yetişir'in gayretiyle sıkıntılar bir nebze olsun giderildi.

Kendisine bu anlamda teşekkür ediyor ve en kısa sürede de Samsun'a yapılacak olan yeni adliye binasının proje aşamasının tamamlanmasını ve bir an önce inşaat faaliyetlerinin başlatılmasını temenni ediyorum. Geldiği görev yeri olan Çorum'daki ve daha önceki yerlerde de yeni adliye binalarının yapılmasına ilişkin projeleri yürütmüş olan Başsavcımız, yine yürüteceği çalışmalarıyla en kısa süre içerisinde güzel şehrimiz Samsun'a da yeni adliye binasının kazandırılması için Samsun Barosu olarak üzerimize düşen tüm gayret ve desteği kendisine vermeye hazırız" dedi.


Daha önce adliyedeki yer sıkışıklığının azaltılması için Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Tarım Reformu'na ait bina kiralanmış, Samsun Adliyesi'ndeki Kadastro Mahkemesi, Seçim ve Denetimli Serbestlik Bürosu burada hizmet vermek üzere faaliyete geçirilmişti. Yeni kiralanan binaların adliyeye yakın olmasının çalışmalara kolaylık ve verim sağladığı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?