6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Başvurular 30 Nisan'da bitiyor

Samsun İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Ahmet Arslan, üretim faaliyetinde bululan işletmelerin Sanayi Sicil Belgesi Vize ve Yıllık İşletme Cetveli verme işlemleri için son başvuru süresinin 30 Nisan olduğunu belirterek, başvuruda bulunmayan işletmelere 500 YTL idari para cezası uygulanacağını söyledi. 

Üretim faaliyetinde bulunan işletmelerin 6948 sayılı Kanun gereği Sanayi Sicil Belgesi alması ve iki yılda bir bu belgeleri vize yaptırmasının zorunlu olduğunu kaydeden Ahmet Arslan, "Ayrıca her takvim yılı başından itibaren ilk dört ay içersinde bir önceki yıla ait bilgileri içeren Yıllık İşletme Cetveli'nin müdürlüğümüze verilmesi kanun gereğidir. İmalat yapan her kuruluş Sanayi Sicil Belgesi almak zorunda olup müdürlüğümüzden Sanayi Sicil Belgesi alan kuruluşlar; elektrik enerjisi harcamalarından yaklaşık yüzde 20 indirim sağladığı gibi, ihraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV tecil-terkin işleminden faydalanırlar (KDV ödemezler.), Kamu İhale Kanunu'nda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde faydalanırlar" dedi. 

Arslan, "Birden fazla üretim yeri olan işletmeler her bir üretim yeri için üretim yerlerinin bulunduğu Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü'ne başvurarak ayrı ayrı Sanayi Sicil Belgesi almak zorundadır. Bugüne kadar Sanayi Sicil işlemlerinin zamanında yapılması ve sanayicilerimizin herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları konusunda Ticaret Sanayi Odaları ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları azami özen göstermiş ve gerekli duyuruları yaparak başvuru tarihinden önce Sanayi Sicil işlem başvurularının müdürlüğümüze ulaşmasını başarı ile sağlanmıştır" diye konuştu. 

Sonuç olarak Sanayi Sicil Belgesi sahibi sanayicilerin cezai duruma düşmemeleri için müdürlüğe başvuruları gerektiğine dikkat çeken Ahmet Arslan, şunları söyledi: "Müdürlüğümüze ait www.stmsamsun.gov.tr adresindeki web sitemizden gerekli formları temin etmek suretiyle 30 Nisan 2008 tarihine kadar sanayi sicil işlemlerini eksiksiz biçimde yerine getirmeleri gerekmektedir. Sanayi Sicil Belgesi işlemleri için 30 Nisan'a kadar müdürlüğümüze başvurmayan kuruluşlar hakkında ilgili kanun uyarınca 500 YTL idari para cezası uygulanacaktır."

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 13:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?