6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Batı medeniyetleri çöküyor'

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Nuri Başar, Amerika ve diğer kapitalist ülkeler gücünü insanlığa zulme tahsis ettiğini ve bundan dolayı dünyada sonun başlangıcının yaşandığını öne sürdü.


Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle insanların tedirgin bir bekleyişin içinde olduğunu ve 'yarın ne olacağı' konusunda endişe taşıdığını belirten Nuri Başar, "Kimse yarınından emin değil. İşsizlik, yoksulluk, borç ve hızla seviye kaybeden ahlaki değerler insanlığın geleceğini tehdit ediyor. Yaşanan krizde sadece bankalar veya mali kuruluşlar değil, ülkeler batıyor. İnsanlık anlayışı ve insani değerler yok oluyor. Özetle, batı medeniyeti çöküyor" dedi


Tarih boyunca insanlığın geleceğini tehdit eden ciddi sıkıntıların peşinden mutlaka toplumları zulümden kurtaracak ve halkı refah ve huzura kavuşturacak gelişmelerin yaşandığını dile getiren Başar, zulmün zirve yaptığı anların zevalin başlangıcı olduğunu kaydetti.


Emperyalist ve Siyonizm'in yanlış hak anlayışı yüzünden dünyayı kan gölüne çevirdiğini ileri süren Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Başar, "Ancak, özellikle İslam coğrafyasının her yerinde sahte barış ve sanal özgürlükler adına toplu katliamlar, soykırımlar yapılmış, insanlık suçları işlemiştir.

Ama artık gelinen noktada yalancıların kimlikleri deşifre edilmiş, insanlık uyanmaya ve bu emperyalist yalanların kimin işine yaradığını sorgulanmaya başlanmıştır. İçerisinde bulunduğumuz sıkıntılılar yepyeni bir medeniyetin habercisi olabilir. Bu medeniyet neden bizim medeniyetimiz olmasın?" şeklinde konuştu

İha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 18:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?