4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Batı Trakya Türklerinden Kılıç'a ziyaret

BATI TRAKYA TÜRKLERİNDEN KILIÇ'A ZİYARET

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği heyeti AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ı makamında ziyaret etti.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ferruh Özkan ve beraberlerindeki heyetin katılımıyla gerçekleşen ziyarette Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı'na seçilen Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Anavatana yerleşmiş olan batı Trakyalılar ile halen Batı Trakya'da ve farklı ülkelerde yaşayan Türk azınlığının bir bütün teşkil ettiğini belirten Kılıç, “Sorunlarınızı biliyoruz. Hak arama ve var olma mücadelesinde bugüne kadar yanınızda olduk bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hükümetimizin bu konudaki hassasiyetini sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Sizin kuzenleriniz, akrabalarınız, soyağacınızdan 10 binlercesi, muhacir ve mübadil olarak Samsun'da benim memleketimde yaşıyor. Nerede olursanız olun biz kardeşiz, etle tırnak gibiyiz. Bizi kimse ayıramaz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç ile birlikte AK Parti Grup Toplantısı'na katılan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ferruh Özkan, “Dünya genelinde bir milyona yakın nüfusuyla bölgede kaybettirilen hakların iadesini talep eden Batı Trakya azınlığının hak arama ve var olma mücadelesinde bugüne kadar yanımızda olan devletimize ve bizleri kabul eden AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'a hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Grup toplantısının ardından Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği heyeti Meclis'ten ayrıldı.

BATI TRAKYA TÜRKLERİNDEN KILIÇ'A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 15:18:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 16:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?