2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Batur'dan Tok'a ziyaret

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İlkadım İlçe Belediye Başkan Adayı Nihat Batur, "Rakip olmadığımız için çok seviniyorum" dedi.


CHP'li aday Nihat Batur, CHP İlkadım İlçe Başkanı Erkan Akyüz ve CHP İlkadım Meclis Üyesi Muammer Esen ile birlikte İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u makamında ziyaret etti.


Ziyarette konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kendisinin 5 yıllık dönem süresi içersinde belli bir kimseye, zümreye, fikre, düşünceye, inanca sahip bir belediye başkanlığı görevini sürdürmediğini ifade etti. Her görüşten insanı kucaklayan farklı düşünce ve inançlardan oluşan toplumun sesi olduklarını kaydeden Başkan Erdoğan Tok, adaletli bir şekilde hizmet dönemi geçirdiklerini ifade etti. Belediye başkanlığının bir bayrak yarışı olduğunun altını çizen Tok, "Aday belirleme sürecinden sonra vatandaşların büyük sevgisini ve teveccühünü görüyorum. Hatta benim belediye başkan adayı olamadığımı öğrenen vatandaşlar arasında ağlayanlarını bile gördüm. Bu benim için çok büyük bir gurur kaynağı. Demek ki biz insanların gönlüne girmeyi becerebilmişiz. Bu bir belediye başkanı için büyük bir sevinç kaynağıdır" dedi.


Siyasetin uzun soluklu olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan Tok, "Ben 16 yaşından bu yana siyasetin içersinde bulunan bir kişiyim. Siyaset zafiyet, yorgunluk, bıkkınlık, kırgınlık, mahcubiyet ve üzüntü içersinde yapılabilecek bir iş değildir. Siyaset, uzun soluk isteyen bir iştir. Bizim de yaşımız genç, yolumuz uzun. Bu yolda dimdik ayakta yola devam edeceğiz. Siyaset içersinde şehrimize halkımıza hizmet etmeye devam edeceğim" diye konuştu.

"İŞİM KOLAYLAŞTI"
Aday belirleme süresi öncesinde İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile görüştüğünü söyleyen CHP İlkadım İlçe Belediye Başkan Adayı Nihat Batur, Başkan Erdoğan Tok'un aday olamamasına hem sevindiğini hem de üzüldüğünü kaydetti. Başkan Tok'un aday olamadığı için üzüldüğünü, rakip olarak da çok sevindiğini dile getiren Nihat Batur, "Tecrübe çok önemli. Ben geçen dönem, 5 yıl belediye başkanlığı yaptım ve dinlendim. O dinlendiğim dönemlerde de nerede eksiklik yaptım diye kendimi eleştirdim. Her geçen saat, her geçen gün, insanı daha da olgunlaştırıyor. Şu anda daha donanımlıyım. Belediye başkanlığı yaptığım dönemden daha tecrübeliyim. Neler yapılabileceğini daha iyi muhakeme edebiliyorum. İnşallah, siz daha gençsiniz. Önünüzde çok daha geniş bir siyasi hayat var. İlerleyen zamanlarda Samsun'un ya da Türkiye'nin geleceği ile ilgili yön verecek bir konumda olacağınızdan hiçbir şüphem yok. Siz, sevdiğim, saydığım bir dostumsunuz. Çok güzel hizmetler yaptınız. Her zamanda ifade ediyorum. Rakip olmadığımız için de çok seviniyorum. İşim kolaylaştı. Açık açık söylüyorum. İlkadım'da işim çok rahat. Sizin tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Siyasi partiler araç. Amacımız insana hizmet. Bu bir seçimdir. Vatandaşın teveccühü bizden yana olursa sizin bıraktığınız yerden görevi almak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Başkan Erdoğan Tok'un Belediye Başkanlığı döneminde çok adil bir meclis yönettiğini söyleyen CHP İlkadım Belediyesi Meclis Üyesi Muammer Esen, AK Parti'nin belediye meclisinde çoğunluğu olmasına rağmen bizlere ve diğer partilerin meclis üyelerine gereken sürede ve zamanda konuşma, tartışma, eleştirme fırsatı vermiştir. Çoğu zaman söz aldığımda konu hakkında fikirlerime önem vererek kararın tekrar görüşülmesi ve incelenmesi için süre ve zaman tanımıştır. Kendisi çok adil bir belediye başkanlığı yapmıştır. Bu davranışını her zaman ve her platforma dile getirmişimdir" açıklamasında bulundu.


CHP İlkadım İlçe Başkanı Erkan Akyüz ise parti olarak Erdoğan Tok'un aday olamadığına üzüldüklerini belirterek, şayet Erdoğan Tok'un aday olması durumunda kendi partilerinin seçim kaybetmesine çok da üzülmeyeceklerini, ehil ellere İlkadım'ı teslim ettikleri düşüncesiyle mağlubiyeti kabullenebileceklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 16:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?