2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bayan basketbolcular öğrencilerle

Samsun Basketbol Kulübü teknik heyet ve sporcuları, Samsun Gülizar-Hasan Yılmaz Spor Lisesi öğrencileri ile söyleşide bir araya geldi.


Sema Cengiz Büberci Kız Melek Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan söyleşiye İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Samsun Basketbol Kulübü Başkanı Hüseyin Tayıncı, Samsun Basketbol Kulübü Başantrenörü Cantuğ Keskindemir, oyuncular Nihan Anaz, Burcu Uzun, Julie Ann Mc Bride, Erlana Lanay Larkins, spor lisesi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.


Söyleşiden önce Samsun Gülizar-Hasan Yılmaz Spor Lisesi'nin yapmış olduğu çalışmaları anlatan slayt gösterisi sunuldu. Ardından İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu tarafından Samsun Basketbol Kulübü Başkanı Hüseyin Tayıncı ve Başantrenör Cantuğ Keskindemir'e plaket verildi. Daha sonra sporcular, alkışlar eşliğinde tek tek isimleri okunup kürsüye davet edildi.


Samsun Basketbol Kulübü Başkanı Hüseyin Tayıncı, kulübü amatörden alıp bugüne kadar getirdiklerini, maddi ve manevi anlamda en büyük desteği valilikten aldıklarını söyledi. Yapacakları alt yapı çalışmalarıyla Samsun Basketbol Kulübü'nü daha iyi yerlere getireceklerini belirten Tayıncı, en büyük hedeflerinin gençlik olduğunu ve Samsun gençlerini spora kazandırıp, kötü alışkanlıklarından uzak tutmak olduğunu ifade etti. Hüseyin Tayıncı, sporculardan Türk olmak isteyen Julie Ann Mc Bride için İlçe Kaymakamı Zafer Orhan'dan destek beklediğini kaydetti.


Samsun Basketbol Kulübü Başantrenörü Cantuğ Keskindemir ise, Samsun'u en iyi temsil eden bir takım yapmak için çalıştıklarını ve bunu başardıklarını, All Star gibi dünya çapındaki organizasyonu Samsun'a kazandırmalarının bunun bir kanıtı olduğunu belirtti.


Oyunculardan Burcu Uzun, başarılı olmalarını, düzenli ve prensipli çalışmaya bağlayarak, her şeyden önce takım arkadaşlarının ve kendisinin iyi bir takım olduklarını bildiklerini söyledi. Takım olarak iyi bir arkadaşlık içerisinde olduklarını belirten Uzun, "Çok iyi bir takımız. Takım olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bunun en önemli kanıtı olarak şampiyonluğa oynayan ve bunun için kurulan Galatasaray'ı kendi evimizde 15 sayı farkla yendik. Ayrıca ligde bulunduğumuz konum bizim iyi bir takım olduğumuzu gösteren tablodur" dedi.


Samsun Basketbol Kulübü oyuncuları öğrencilerin sorduğu sorulara cevap verdi. Özellikle öğrenciler, ABD'li oyuncular Julie Ann Mc Bride ve Erlana Lanay Larkins'e özel ilgi gösterdi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 09:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?