6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bayan hafızlara diploma töreni

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü'ne bağlı Altınyaprak Kız Kur'an Kursu'ndan mezun olan 8 bayan hafız için icazet töreni düzenlendi.


Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan icazet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra hafız Özlem Dizen'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Altınyaprak Kız Kur'an Kursu yöneticisi Kenan İleri, kurslarının 1990 yılında hizmete açıldığını, 3 kadrolu idareci ve 1 sözleşmeli personelin görev yaptığını, bugüne kadar 980 öğrenciden, 80 tanesinin hafız olarak mezun olduğunu söyledi.


Bafra ilçe Vaizi Yunus Özdamar, Belediye Başkan Yardımcısı Fikri Düşünsel, 19 Mayıs ilçe Müftüsü Ahmet Bulut ve Bafra Müftüsü Burhan Keleş'in ardından konuşan Samsun İl Müftüsü Osman Şahin, Kur'an'ın insana şeref kazandırdığını vurgulayarak, "Kur'an'la ilgili muhakkak insanlar bir hesaptan geçecektir. Kur'an anlaşılmasında Peygamberimizin sünneti çok önemlidir. Sünnetsiz bir anlatım eksiktir. Kur'an üzerine yanlış söyleyenler var. Şeytani ruhlarla Kur'an'a yaklaşılamaz. Biz, Kur'an'ın hadimleriyiz. Kur'an-ı kerimi doğru anlamak ve anlatmak önemlidir" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra hafız öğrenciler, ilahi söylediler ve Kur'an tilavet ettiler. Daha sonra protokol tarafından Altınyaprak Kız Kur'an Kursu'ndan mezun olan hafızlar Lütfiye Er, Hatice Şahin, Melek Yıldız, Arzu Yolişi, Zübeyde Büyük, Süheyla Keskin, Havva Bayık ve Birgül Sürücü'ye hafızlık diplomaları verildi

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 18:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?