2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bayanlar All-Star heyecanı

Samsun Basketbol Kulübü Başkanı Hüseyin Tayıncı, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) Bayanlar All-Star'ı Samsun'da yaparak Samsunluları mükafatlandırdığını söyledi.


Karadeniz Bölgesi'nde bayan basketbolunun gelişmesinde önemli bir misyon yüklenen Samsun'da Bayanlar All-Star hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Samsun Basketbol Kulübü Başkanı Hüseyin Tayıncı, basketbolda potansiyeli artırdıklarını söyledi. Tayıncı, "Samsun Basketbol Kulübü, bu sezon ilk defa TBBL'de mücadele ediyor. Biz uzun zamandır özellikle de son 3 yıldır bayan basketbolunun gelişmesi ve yayılması için çok büyük çaba sarf ediyorduk. Bu çaba sonucunda TBBL'ye yükseldik.

SamsunBasketbol Kulübü'nün 1. Lig'de mücadele etmesiyle basketbola bakış biraz daha değişti. İlgi arttı. Maçlarımıza Karadeniz'in çeşitli illerinden taraftarlarımız gelmeye başladı. Özellikle büyük kulüplerin karşılaşmalarında dolu tribünlere karşı oynuyoruz. Bunun yanı sıra Samsun basını da maçlara çok büyük ilgi gösteriyor. Kısaca şunu söyleyebilirim ki burada potansiyeli artırdık" dedi. Bayanlar All-Star organizasyonunun Samsun'da yapılmasının da bunun bir göstergesi olduğunu söyleyen Tayıncı, şöyle konuştu:


"Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Bayanlar All-Star'ı Samsun'da yapmak istemesi, bizim bugüne kadar doğru çalışmalar yaptığımızı gösteriyor. Diğer yandan da böylesi bir organizasyonun burada yapılmasıyla Samsunluların mükafatlandırıldığını düşünüyorum. Federasyonumuza bu konuda teşekkür ediyorum. Ayrıca Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na da çok teşekkür ederim. Samsun'da sporun gelişmesi adına önemli projeler üretti ve bayan basketbolun gelişmesi konusunda da büyük destekleri oldu. Öte yandan,
Bayanlar All-Star'ın Samsun'da yapılmasını da memnuniyetle karşıladı ve her konuda yardımcı oldu"


Samsunluların heyecan içinde organizasyon gününü beklediğini vurgulayan Tayıncı, "TBF yetkililerinin hazırlıklar için Samsun'a geldiği günden itibaren burada heyecan başladı zaten. Basın da tüm gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Biz hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Bundan sonra misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız" diye konuştu.


10 Ocak Cumartesi günü Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenecek olan TBBL Bayanlar All Star-2009'un yıldızlar geçidine sahne olacağı belirtildi

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 15:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?