4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bayanlara çocuk bakıcılığı kursu

BAYANLARA ÇOCUK BAKICILIĞI KURSU

Samsun'da AB hibe desteğiyle yürütülecek çocuk bakıcılığı kursu ile bayanların meslek edinmeleri sağlanacak.

Beyaz İnci Kadın eğitim ve Kültür Derneği'nin projelendirdiği ve AB'den 140 bin euro hibe almaya hak kazanan Çocuk Bakıcılığı Meslek Edindirme Kursu kayıtları başladı. 22 Ekim'de sona erecek kayıtlar öncesi My House Otel'de dernek tarafından tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. AB'nin mali destek katkısı ile gerçekleştirilen, İŞKUR tarafından yürütülen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında gerçekleştirilen projenin koordinatörlüğünü Selma Gökceoğlu ve proje idari asistanı Emine Özbekoğlu tarafından yapılacak.

Proje hakkında bilgi veren dernek Başkanı Ayşe Yılmaz, düzenlenecek yerel kampanyalar ile ihtiyaçlara uygun kadınların iş gücü piyasasına katılımına mani olan sosyal kültürel engelleri aşmak, istihdamın erişimlerini desteklemek, eğitim vermek yoluyla kadınların istihdam edilebilirliğini artırmak olduğunu kaydetti.

18-35 yaş arasında en az lise mezunu 40 kadına 364 saat teorik ve pratik eğitim verileceğini ifade eden Yılmaz, "Bir yıl sürecek olan projede 2 ayrı dönemde eğitimler verilecek. Çocuk bakıcılığı eğitimi alan kadınlarımız bu alanda eğitimli bireyler olarak çalışabilecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 12:52:03
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 16:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?