2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bayanlara iş kadınlığı anlatıldı

BAYANLARA İŞ KADINLIĞI ANLATILDI

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yerel Kadın Esnaf ve Sanatkarlar Kadınlar Kurulu, iş kadınlığı hakkında bayanları bilgilendirdi.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Yerel Kadın Esnaf ve Sanatkarlar Kadınlar Kurulu anlatıldı. Kurul Başkanı Füsun Yalçın, üyeler Hilal Bora, Nurşen Öztürk iş kadınlığı hakkında bilgi verdi, çalışmalar ve nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiğini anlattı. Bayanların iş alanında daha çok bilgilendirilmesi ve yeni kazanımlar elde edilmesinin amaçlandığı toplantıda, yapılacak faaliyetler hakkında bilgi aktarıldı.

Toplantıda konuşma yapan Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, bayanların dünyanın birçok ülkesinde sosyal ve toplumsal statü açısından önemli haklar kazanmasına rağmen, Türkiye'deki ekonomik koşullar nedeniyle yeterince ekonomiye ve iş dünyasına katılamadığını söyledi. Kadınların sahip oldukları yeteneklerin ve fikirlerin hayata geçirilmesine ihtiyaç olduğunu dile getiren Genççakır, oda seçimlerinde aday olarak katılım sağlamalarını istedi. Genççakır, "Konfederasyonumuz kadın işletmelerine önem vermektedir. Bu amaçla, Ulusal Esnaf Sanatkar Kadınlar Kurulu oluşturuldu" dedi.

Daha sonra eğitmen Zübeyde Yılmaz, beden dili ve iletişim konusunda bayanlara eğitim verdi.

BAYANLARA İŞ KADINLIĞI ANLATILDI
BAYANLARA İŞ KADINLIĞI ANLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 16:13:01
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?