2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Baydemir hakkında suç duyurusu

OSMAN BAYDEMİR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Samsunlu bir tüccar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kapatılan DTP'nin milletvekillerinin de bulunduğu bir topluluğun önünde yaptığı küfürlü konuşması üzerine, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.

Samsunlu 3 çocuk babası kereste tüccarı Ayhan Dayıoğlu (42), Samsun Adliyesi'ne giderek Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Türk devletine alenen küfür etmesinin kendisini çok rahatsız ettiğini belirten Dayıoğlu, Baydemir'in cezalandırılmasını istedi. Bütün duyarlı Türk halkının da şikayetçi olması gerektiğini ifade eden Ayhan Dayıoğlu, "Bütün devlet kurumlarının kuruluşu, büyük Türk milletinin var oluşuyla olmuştur. Baydemir'in açıkça

devletimize küfür etmesi, bütün devlet kurumları ve devletimizi oluşturan Türk milletine edilmiş bir küfürdür. Bana ve Türk milletine kimsenin küfür etmeye hakkı yoktur. Bu nedenden dolayı Baydemir hakkında hakaret davası açılması ve derhal belediye başkanlığı görevinden alınması için gereğinin yapılması amacıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 13:52:00
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 20:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?