5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Baykal'a provokatör suçlaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye'de kamu kurumlarına karşı bir suikast düzenlenirse bunun arkasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal olacağını söyledi. 

AK Parti İl Divan Kurulu Toplantısı'nda bir konuşma yapan Milletvekili Musa Uzunkaya, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bahane edilerek, Anayasa ve hukukta bir boşluk varmış gibi bazı yöntemlere başvurulduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın gerekirse, "Çankaya Köşkü'ne barikat kurarız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini engellemek için her şeyi yaparız" diye konuştuğunu ifade eden 

Uzunkaya, "Açıkça söylüyorum, şu andan itibaren Türkiye'nin herhangi bir yerinde provokatörlük bir hareket olur, kamu görevlilerine, kamu kurumlarına karşı bir suikast tertip edilirse bunun önünde veya arkasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal vardır. Şu anda da bütün yargı mensuplarının ve tüm kamuoyunun bu konuda dikkatini çekmek istiyorum. Baykal çok açıkça söylemiştir. Bir taraftan gerilim istemediğini söylerken diğer taraftan da 'Tayyip Erdoğan'ın kafasındaki kurguların giderilmesi adına ne yapılması gerekirse yaparız' demiştir. Bunu hukuk zemininde demiyor. Çünkü Anayasa ve hukuk ortada. Eğer hukuk dışı yöntemlere başvurmayı düşünüyorsa bilsin ki Türkiye'de herhangi bir karıncanın ezilmesi ya da bir vatandaşın burnunun kanaması veya Türkiye'nin herhangi bir kesiminde bir provokatörlük hareket olursa arkasından CHP vardır" uyarısında bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 17:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?