2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Baykal'ı ajan olarak düşünemem'

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın geçmişte MİT ajanı olduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak, "Baykal'la ilgili böyle bir şey düşünmek istemem, aklımdan bile geçmez" dedi.


Parti belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Samsun'da gelen Zeki Sezer, ilk önce DSP Atakum İlçe Binası'nın açılışını gerçekleştirdi. Partilerce coşkuyla karşıla Sezer, ilçe binası açılışında partililere hitaben kısa bir konuşma yaptı. Sezer daha sonra, Tekkeköy ilçesine bağlı Kutlukent Belediyesi'ne gelerek Başkan Hayati Tekin ile makamında görüştü. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sezer, yerel seçimlere değindi.


CHP Genel Başkanı Deniz Başkal'ın geçmişte MİT ajanı olduğu yönündeki iddialarla ilgili soruları cevaplayan ve Ergenekon operasyonuyla ilgili görüşünü açıklayan Sezer, "Sonuçta bu mahkeme süreci. Baykal'la ilgili böyle bir şey düşünmek istemem, aklımdan bile geçmez. Mahkeme sürecine bizim dışarıdan baskı anlamını taşıyacak girişimlerde bulunmamız doğru olmaz. Yargıçlarımızın gerekeni en doğru şekilde yapacağına inanıyorum. Yargıçlarımızın en doğru kararı, ellerindeki delillere doğrultusunda verecektir" dedi.


Kutlukent Belediyesi Sosyal Tesisleri'ne geçen ve yüzlerce partili tarafından karşılanan Zeki Sezer, partililere hitaben konuşma yaptı. Hükümete ve muhalefete ağır eleştirilerde bulunan Sezer, işsizliğin arttığını, doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere ağır zamlar yapıldığını belirtti. Türkiye'de ayrımcılık yapılmaya ve kutuplaşmalar oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Sezer, buna DSP olarak izin vermeyeceklerini ve herkesi kucaklayacaklarını ifade etti.


CHP'yi eleştiren Sezer, "Alternatifmiş gibi gösterilen bir de CHP var. Gördük onları, Allah oylarını açık etsin. Bazı CHP'liler hizmet ederek vatandaşın gönlünü kazanmak yerine, acaba ben bu DSP'yi nasıl yok ederim de oylarının üzerine konarım, hesabı yapıyorlar" diye konuştu. Sezer, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını da eleştirdi. Konuşmasını tamamlayan Sezer, Atakum ilçesinde Dr. Emin Dinçağ, Tekkeköy ilçesinde Hayati Tekin, Ayvacık ilçesinde İbrahim Doğan, Bafra ilçesinde Nihat Oktay, Çarşamba ilçesinde Alaattin Sarı, Ladik ilçesinde Cemalettin Öngör, 19 Mayıs ilçesinde Mustafa Gültekin, Canik ilçesinde Sabahattin Çam, Vezirköprü ilçesinde Mehmet Nuri Kaya, Çarşamba ilçesi Dikbıyık Beldesi'nde Kemal Ayan, Çarşamba ilçesi Ağcagüney beldesinde Dursun Güney'in aday olduğun açıkladı. Adaylar ve genel başkan el ele poz verdi

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 19:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?