5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Bayrak seferberliği

Samsun'da, İlkadım Belediyesi tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi bulvar ve caddeler Türk bayraklarıyla süslendi. 

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da milli mücadeleyi başlatmak için geldiği Samsun'da ilk adımını attığı İlkadım Beldesi'nde Türkiye'de bir ilke imza attıklarını dile getiren Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bayrağımıza sahip çıkmak cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Bu nedenle beldemizde bayrak seferberliği başlattık ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi bütün binalarımızı bayrağımızla süsledik" dedi. 

Binalara haftalar öncesinden monte ettikleri aparatlara 3 bin adet Türk bayrağı taktıklarını ifade eden Tok, zabıta ekiplerinin bütün beldeyi bayraklarla donattığını vurguladı. Tok, "Bayramdan sonra bayrakları toplayıp sonraki bayramlarda tekrar asacağız. Bu uygulama ile bayrağımız belli bir düzen içerisinde asılmış oldu. Keşmekeşliğe son verdik. Umarım uygulamamız bütün Türkiye'ye örnek olur" diye konuştu. 

Sağanak yağış altında bayrakları aparatlara yerleştiren belediye zabıta ekipleri yağmur yağmasının kendilerini engelleyemeyeceğini söylerken, vatandaşlar da uygulamadan son derece mutlu olduklarını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 18:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?