2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bayram hazırlıkları tamamlandı

İLKADIM'DA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Samsun'un İlkadım ilçesinde belediye tarafından kurulan hayvan pazarlarında kurbanlıklar görücüye çıktı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi önlemlerini alan İlkadım Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerinde son hazırlıklarını tamamladı.

 Hijyenik şartlarda oluşturulan kurban pazar yeri ve kesim yerlerinde vatandaşların ve satıcıların daha rahat şartlara kavuşmaları için belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, Güzeldere ve Karasamsun mevkiinde Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı arkasında bulunan kurban satış yerlerinde kurbanlıklarını alabiliyor. Belediyece belirlenen altı farklı noktada; Selahiye, Kılıçdede, Reşadiye,İstasyon pazaryerleri ile aynı zamanda satış yeri olan Güzeldere ve Karasamsun mevki Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı arkasında bulunan yerlerde ise kurban kesimlerini yapabilecek.

Belediyeye ait tartılarla da vatandaşlar, alacakları kurbanlıkların kilo kontrollerini yapabilecek. Zabıta, mahalle araları, sokaklar, caddeler, meydanlar, park gibi umuma ait yerler, kapıları sokak ve caddelere açılan bina önleri gibi yerlerde kurban kesimine kesinlikle müsaade etmeyecek. Belirlenen kesim yerleri dışında mahalle araları, sokaklar, caddeler, meydanlar, park gibi umuma ait yerler, kapıları sokak ve caddelere açılan bina önleri gibi alanlarda kurban kesimi yapanlara Kabahatler Kanunu'nun 41'inci maddesine göre idari para cezası uygulanacak.

Belediye sağlıklı şartlarda kurban kesimi oluşturmak için, temizlik işleri, fen İşleri ve zabıta müdürlüğü personellerinden ekiple vatandaşlara yardım edecek. Kurban satış yerlerinin kurban pazar yeri ve kesim yerlerinde vatandaşların ve satıcıların daha rahat şartlara kavuşmaları için hijyenik şartlarda oluşturulacak olan satış ve kesim yerlerinde kurulan ekiple bir gün öncesinden bölgede ilaçlama yapılarak dezenfekte çalışmaları yerine getirilecek. Kurban ve satış yerleri ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarından sonra temizlik işleri ekipleri tarafından yıkanacak.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

İLKADIM'DA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İLKADIM'DA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İLKADIM'DA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?