5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Bayram şekeri tezgahlarda

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle bayramın vazgeçilmez ikramı olan türlü çeşit şeker ve çikolatalar tezgahlarda yerini aldı. 

Ramazan Bayramı yaklaşırken esnafı ve vatandaşları bayram telaşı sardı. Ramazan ayının sona ermesine kısa bir zaman kalmasıyla vatandaşlar, bayram hazırlığını hızlandırdı. Vatandaşlarla birlikte, çok sayıda işyerlerinde bayram şekeri satışları başladı. Türlü çeşit, cam şekeri, çikolata ve lokum siparişi veren işyerlerini bayram telaşı sardı. Şekerle birlikte kolonya satışında da artış gözlendi. Şekerin yanında ikram edilecek olan kolonya esnafın yüzünü güldürüyor. 20 çeşit bayram şekeri kilosu 3 YTL ile 10 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 15 çeşit çikolata 5 YTL ile 18 YTL, 7 çeşit draje 7 YTL ile 18 YTL, 25 çeşit lokum ise 3 YTL ile 9 YTL'den alıcı buluyor. 

Samsunlu şekerlemeci Şenol Şemsi, bayram öncesi hareketlilik olduğunu, ancak beklenen Canlılığın cumartesi günü yaşanacağını kaydetti. Memur maaşlarının ay ortasında verilmesinin ise satışlarını olumsuz etkilediğini vurgulayan Şemsi, "Cuma ve cumartesi günü satışlarda artış oldu. Pazar günü insanlar istirahat ettiği için alışveriş yapmadı. Hafta başında biraz yoğunluk yaşadık. Ama bu malların tezgahlar da sergilenmesi yoğunluğuydu. Önümüzde 6 gün var. Perşembe gününden sonara işlerimizin beklenilen seviyeye çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 14:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?