5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Bayrama tatlı hazırlığı

tatlıRamazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle hazırlıklara başlayan vatandaşlar, misafirlerine ikram etmek için çeşitli tatlı türleri siparişi vermeye başladı. 

Ramazan Bayramı yoğunluğunu en çok hisseden kesimler birisi de tatlıcılar. Bayrama yetiştirilmek üzere vatandaşlardan yoğun siparişler alan tatlı ustaları, siparişleri zamanda yetiştirmeye çalışıyor. Şöbiyet, padişah, şekerpare, sarma, bülbül yuvası, burma, fıstıklı, cevizli, tulumba, Şam tatlı ve irmik gibi tatlı ve baklava çeşitleri, albenileri ile tatlıcı vitrinlerini süslüyor. Tatlıcılarda kadayıf 8, revani 5, tulumba 5, cevizli baklava 13, fıstıklı baklava 17 ve sade baklava 8 YTL'den satılıyor. 

Tatlı satıcısı Yakup Arslan, bayram öncesinde yoğun baklava siparişi aldıkları belirtti. Bayram öncesinde işlerinin 2-3 kaz fazlalaştığını dile getiren Arslan, "En çok siparişi baklavada alıyoruz. Özellikle de tepsi siparişi veriliyor. Fiyatlarımız yıl boyunca standart olduğu için vatandaşlara cazip geliyor. Tepsi fiyatımız kilosu 2.5 YTL ila 8 YTL arasında değişiyor. Şu an aldığımız siparişleri yetiştirme telaşındayız" dedi.
Yine tatlı satışı yapan Seyfi Bektaş, Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezi olan tatlılara yoğun ilgi olduğunu kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 14:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?