4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bayramda ağızlar tatlanacak

BAYRAMDA AĞIZLAR TATLANACAK

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle hazırlıklara başlayan vatandaşlar, misafirlerine ikram etmek için çeşitli tatlı türleri siparişi vermeye başladı. Tatlıcılar yüzde 300'e varan iş yoğunluğu yaşıyor.

Ramazan Bayramı yoğunluğunu en çok hisseden kesimlerden biri de tatlıcılar oldu. Bayrama yetiştirilmek üzere vatandaşlardan yoğun siparişler alan tatlı ustaları, siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Şöbiyet, padişah, şekerpare, sarma, bülbülyuvası, burma, fıstıklı, cevizli, tulumba, Şam tatlısı ve irmik gibi tatlı ve baklava çeşitleri, albenileri ile tatlıcı vitrinlerini süslüyor. Tatlıcılarda cevizli baklava 10, fıstıklı baklava, şöbiyet, burma, saray sarması, bülbülyuvası 15, kadayıf 8, şekerpare, tulumba, kalbur, irmik ve lokma 6 YTL'den satışa sunuluyor.

Ünlüoğlu Tatlıcısı işletmecisi Ercan Koloğlu, bayram öncesinde yoğun baklava siparişi aldıklarını belirtti. Bayram öncesinde işlerinin 2-3 kaz fazlalaştığını dile getiren Koloğlu, "En çok siparişi baklavada alıyoruz. Özellikle de tepsi siparişi veriliyor. Fiyatlarımız yıl boyunca standart olduğu için vatandaşlara cazip geliyor. Geçen seneki fiyatlara oranla düşüş var. Tepsi fiyatlarımız siparişine göre değişmekte ve yine uygun. Her yıl olduğu gibi arife gününde daha çok sipariş yoğunluğu yaşanır" dedi.

 

BAYRAMDA AĞIZLAR TATLANACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 11:59:04
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 13:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?