2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Baz istasyonu kaldırıldı

Samsun bir avukat, adliye önündeki bürosunun bulunduğu binadaki çatıda bulunan baz istasyonun sağlığa zararlı olduğu için kaldırılması gerekçesiyle başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.


Samsun Barosu Avukatlarından Ata Giritli, Samsun Adliye Binası önündeki bürosunun bulunduğu Abdik İş Hanı'nın çatısında kurulan bir GSM operatörüne ait baz istasyonunun, adliye başta olmak üzere diğer resmi kurumlarına yakın olduğunu, söz konusu baz istasyonu nedeniyle kendilerinin ve içeride bulunan kişilerin sağlığının tehlikede olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu belirterek söz konusu baz istasyonunun kaldırılması için dava açtı. Samsun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve 14 ay süren davasonuçlandı. Mahkeme hakimi Mehmet Fettahoğlu, hiç bir hizmetin insan yaşamı kadar öncelik ve önlem taşımadığını belirterek, baz istasyonun endişeye yol açtığını, psikolojik olarak yaşamı olumsuz etkilediğini göz önünde bulundurarak, çevreye zarar verdiği için kaldırılmasına hükmetti.


Avukat Ata Giritli, Samsun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği bu anlamlı kararın diğer mahkemelerde de görülen davalara emsal teşkil edeceğini belirtti. Baz istasyonunun zararı ve kaldırılması ile ilgili Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan bir davayla ilgili Yargıtay'ın mahkemenin verdiği kararı onayladığına dair ellerinde karar bulunduğunu ve bu kararı da Samsun'da görülen mahkemeye sunduklarını ifade ederek, "Baz istasyonları sağlığı etkiliyor. İnsan sağlığına zarar veren bu istasyonun kaldırılması için başlattığımız hukuk mücadelesindeki olumlu sonuç sevindirici. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Baz istasyonunun kanser gibi amansız hastalığa sebep olacağı artık bilinen bir gerçektir" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 10:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?