3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

BBP idamı geri getirecek

BBP İDAMI GETİRECEK, AB'YE REST ÇEKECEK

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yaşar Topçu, AB sürecini durduracaklarını, idamı geri getireceklerini belirtirken, 'Ergenekon ve Balyoz' davasına değinip, "Bir an önce yargıya intikal ettirilip siyaset buradan elini çekmezse hem iktidar hem muhalefet millete karşı suçludur" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Samsun İl Başkanlığı tarafından Büyük Samsun Oteli'nde 'Samsun Buluşuyor' sloganıyla geniş katılımla toplantı düzenlendi. Toplantı öncesi, helikopter kazasında hayatını kaybeden eski genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu anıldı ve seslendirdiği şiir dinletildi. Bu sırada salondaki herkes duygulu anlar yaşarken, gözyaşı sel oldu. Özellikle kadınlar kendilerini tutamayarak dakikalarca ağladı. İl Başkanı Şahin Polat ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karabacak'ın konuşmasının ardından

Genel Başkan Yaşar Topçu, kürsüye gelerek partililere seslendi. Ergenekon ve Balyoz davaları hakkında görüşlerini belirten Yalçın Topçu, BBP'lilerin darbecileri, cuntacıları sevmediğini ve asla onları savunmayacağını kaydetti. Hak ve özgürlük ihlallerine her zaman karşı olduklarını ifade eden Topçu, "Her türlü otoriter ve baskıcı anlayışa karşıyız. İnsan hayatını ve hürriyetini iktidar keyfiyetinin insafına bırakan bütün sistemlerini ve iktidar anlayışını ret ediyoruz. Ergenekon ve Balyoz davası kapsamında

ne yazık ki, iktidar ve muhalefet adeta top çevirerek birisi avukatlıkla öbürü savcılık rolüne bürünerek siyaset yapmaktadır. Buradan büyük Türk milletine şikayet ediyorum. Eğer bu Ergenekon ve Balyoz davası bir an önce yargıya intikal ettirilip siyaset buradan elini çekmezse hem iktidar hem muhalefet millete karşı suçludur. İlan ediyorum. 'Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam' diye haykırmış yiğit bir harekettir" diye konuştu.

Partilerinin iktidar olduğunda hem kamu hayatında hem de sosyal hayatta sistemi sil baştan yeniden formüle edip yenileyeceğini ifade eden Topçu, "Öncelik geniş mutabakatı esas alan sivil anayasa yapacağız. AB sürecini durduracağız. Sürecin devamı konusunda referandum yapıp millete başvuracağız. Milletimiz ne derse onu yapacağız. Bölücü terör için ekonomik terör için ahlaki terör için hangi baykuş ne derse desin millete sorup idamı geri getireceğiz" şeklinde konuştu.

Genel seçimler öncesinde bölücü terör örgütünün sinsi planlarının olduğunu hatırlatan Yalçın Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin hal ve vaziyeti hakkında ülkemizi idare edenleri siyasetçileri ikaz etmek istiyorum. Bölücüler ve dış mihraklar ülkemizin birliğine kast eden yeni planlar yapıyorlar. PKK ve siyasi uzantıları devleti ve milleti açıkça tehdit ediyor. Milletimizin fertlerini sivil itaatsizlik çağrıları yaparak ayaklanma çağrıları yapıldığını duyuyor, bilgilerini alıyoruz. Şimdiden tedbirler almazsak büyük acıları izlemekle yetinmek zorunda kalabiliriz. Bölücü terör örgütü genel seçimleri sabote planları

yapmaktadır. Nevruz kutlamaları, KCK davaları, bölge halkını istismar noktasında bir bahaneye dönüşebilir. Bölücü terör örgütü liselere kadar örgütlenmiştir. Bunlar kaygı vericidir. Bölgede şiddetin artırılmasından kaos ortamı oluşturulmasından bir güvenlik zafiyeti yaşanmasından endişe ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir güvenlik görevlimize yapılanı hep beraber seyrettik. Şimdiden güvenlik tedbirleri alınmalı, istihbarat bilgi ağı oluşturularak halk provakatif olaylar hakkında mutlaka bilgilendirilmelidir.

Bölücülerin korku vermelerine aldırış etmeyeceğiz, tedbirini elden bırakmayacağız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Yalçın Topçu, "Kemal Bey'in iktidar olması mümkün değil. Anadolu'da bir laf var ya 'katranı kaynatsan olur mu şeker, olmaz'. Sevdası kızıl yıldızlara uzanan yoldaşlık ilkelerine bağlı bu zihniyet ay-yıldızlı bayrak altında kıyamete kadar iktidar olmaz" dedi.

Konuşmanın ardından genel seçimlerde aday adayı olan partililer tanıtıldı, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

BBP İDAMI GETİRECEK, AB'YE REST ÇEKECEK
BBP İDAMI GETİRECEK, AB'YE REST ÇEKECEK
BBP İDAMI GETİRECEK, AB'YE REST ÇEKECEK
BBP İDAMI GETİRECEK, AB'YE REST ÇEKECEK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 18:08:05
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 18:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?