6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

BBP Lideri Yazıcıoğlu Samsun'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Türkiye'nin demokratikleşme açısından önemli sorunu, demokratik bir anayasa ihtiyacıdır" dedi.


BBP Partisi Lideri Yazıcıoğlu, Samsun'un Terme ilçesindeki Kesikkaya Köy Odası Sosyal Kültürel Eğitim Merkezi'nin açılışına katılmak üzere Samsun'a geldi. Amisos Otel Roof Salonu'nda düzenlenen programa Yazıcıoğlu'nun yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karabacak, BBP Samsun İl Başkanı Abdurrahim Katipoğlu ve partililer katıldı.


Türkiye'nin demokratikleşme açısından birinci önemli sorununun demokratik bir anayasa ihtiyacı olduğunu belirten Yazıcıoğlu, buna paralel olarak siyasi partiler yasasının demokratikleşmesi seçim kanunun adil bir düzenlemeye götürülmesini gerektiğini dile getirdi. Vatandaşların tercih haklarını kullanarak kendi milletvekilini seçmesi ve mutlaka kürsü harici dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini işaret eden Yazıcıoğlu, bunu yapmadan siyaset alanında demokratikleşmenin mümkün olmayacağını kaydetti.


Toplumun temel ve birinci öncelikli sorunu güvenlik olduğuna değinen Yazıcıoğlu, şunları söyledi:
"Vatandaşımızın kendini güven için de hissetmek istiyor. Bin an evvel terör belasını başından kurtulmak istiyor. Bugün terör gittikçe yaygınlaşmakta ve çok daha fazla can almaya devam etmektedir. Düne kadar daha farklı yöntemler deneyen terör örgütü, son zamanlarda hem büyük şehirler de bomba patlatarak mezhep ve ırk ayrımı yapmadan insanlara karşı alçakça cinayet işlemektedir. Vatan toprağını adeta mayınlamış gözükmektedir. Hiçbir riski olmayan uzaktan kumandalı mayınlarla kahraman Mehmetçiklerimiz şehit ediliyor. Teröristle mücadeleyi iyi istihbarat ve tam yetkili timlerle bulundukları lojistik ve destek aldıkları tüm yollar keserek onların bulundukları yuvalarda yurt içi ve yurt dışında etkisiz hale getirmemiz gerekiyor."
Karadeniz Bölgesi'nde fındık sorunu olduğuna dikkat çeken Yazıcıoğlu, insanların giderek üretimden vazgeçecek hale geldiğini ve ne yapacağını bilmediğini ifade etti. Fındık üreticilerinin büyük emek verdiğinin altını çizen Muhsin Yazıcıoğlu, "Şimdi tam verim alacağı dönemde fındık para etmiyor. Fındık üreticisinin FİSKOBİRLİK'i vardı, üreticiye borçlu olduğu için fındık alamıyor. TMO, hala fındık alıp almayacağını konusunda açıklama yapmadı. Hükümet fındığın taban fiyatını açıklamış değil.

Vatandaş yüzde 70'ini topladı. Bu üreticiye karşı yapılmış bir kötülüktür. Duyumlarımıza göre geçen yılki fındık fiyatından daha aşağıya düşürülme şansı var. Türkiye'de neyin fiyatı düştü ki, fındığı düşüreceksiniz. Hükümet tarafından fındık taban fiyatı hiç zaman geçirilmeden açıklanmalıdır" şeklinde konuştu.
Amerika'nın boğazlardan gemi geçirmek istediğini söyleyen Yazıcıoğlu, geminin insani amaçla giden sivil gemi olmadığını, savaş gemisi olarak seçildiğine dikkat çekti. Amerika, savaş gemisi geçirmek istediğini ve amaçlarının ise Karadeniz ve boğazlarda Montrö antlaşmasını delmek olduğunu söyleyen Muhsin Yazıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye bölge bir şeye müsaade edemez. Zamanında iki gemi yüzünden dünya savaşına katılmak zorunda kaldık. Boğazların geçiş trafiğini sağlama hakkı Türkiye'ye aittir. Türkiye buradan geçecek olan gemi tonajlarını dikkate alarak Montrö antlaşması çerçevesinde izin vermektedir. Amerika, insani amaçlı bir gemi gönderiyorum diyor, ama savaş gemisi gönderiyor. Bu bakımdan Türkiye, Montrö antlaşmasını delecek bir gedik açtırmamalıdır. Türkiye'yi üste tutacak politikalar üretilmelidir. Türkiye'nin bu konuda atacağı adımlar bir takım sıkıntılar içerisine sürükler, diye düşünüyorum."

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 14:37:21
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 14:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?