2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bedelsiz arsa ile yatırımcıya davet

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugünden itibaren yeni teşvik sistemiyle birlikte Gıda Organize Sanayi Bölgesi'ne(OSB) bedelsiz arsa tahsisi için yatırımcıları davet etti.
Gıda OSB Yönetim Kurulu toplantısı, Tekkeköy ilçesi OSB Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Vali Güzeloğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OSB Bölge Müdürü Sinan Turgut ve Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır katıldı.
Son açıklanan teşvik sisteminin Türkiye'de 4 bölgeye ayrıldığını dile getiren Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'un 3. bölgede yer aldığını hatırlattı.


Gıda OSB Müteşebbis Heyeti olarak 2007 yılının ikinci yarısından itibaren Türkiye'de örnek olacak bir çalışma örneği gösterildiğini dile getiren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Yapılan çalışmaların ardından Samsun Gıda OSB parselizasyon tapu işlemleriyle birlikte, tahsis işlemlerini yapmaya hazır hale gelmiştir. Bütün kararlılığımızla ve alt yapı hazırlılığımızla tüm yatırımcılarımıza bugünden itibaren Samsun Gıda OSB'nin arsa tahsis işlemlerine yönelik başvuru almaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm yatırımcılarımızı davet ediyoruz. Ulusal ve yerel tüm basın-yayın organlarına, iktisadi alanda odalarımız, borsalarımız ve büyük Gıda OSB'ye yatırım yapacak, Türkiye ölçeğindeki Samsun Gıda OSB yatırım talepleri ilan metnimiz ve duyurularımız yayınlanacaktır" dedi.
Müteşebbis heyetinin yatırımları değerlendirirken öncelikle yüksek istihdam sağlayan ve sağlayacak olan çalışmaları ön planda tutulduğunu belirten Güzeloğlu, bunun yanı sıra ihracat ve katma değer yapma şansına ve projesine sahip olan, Samsun'daki gıda ve tarımsal altı yapıyı değerlendirecek olan, ayrıca bu boyutlardan başlayarak öne çıkacak yatırımların tercih edileceğini kaydetti.
Yatırımların yeni yatırım olacağının altını çizen Vali Güzeloğlu, şunları söyledi: "Samsun'da aş ve iş sağlayacak, istihdamda katkı sağlayacak, Samsun'un büyümesine ve gelişmesini hızlandıracak yatırımlar olacak. Bugün itibariyle Gıda OSB'nin toplam alanı 465 bin 454 metrekaredir. Bunun içindeki sanayi parselimize ayırdığımız alan 209 bin 690 metrekaredir. Buna bağlı olarak da toplam 41 sanayi parseli vardır. Bu parsellerimiz 5 bin metrekareden 20 bin metrekareye kadar değişik büyüklükleri içermektedir. Çok büyük talep ve yatırımcıyla bulaşacak olan alan, önümüzdeki günlerde talepleri karşılamakta yetmeyecek. Bu çerçeveden olmak üzere Gıda OSB, sanayi bölgemizin bitişiğinde, gelişme alanı olarak öngörülen bin 614 nolu parselin, 745 bin metrekarede mevcut OSB bütünleşmesi çalışmasını başlattık. Çok kısa bir sürede mevcut büyüklüğümüz olan 443 bin metrekarelik alanı, 745 bin metrekarelik alanı da katarak toplam 1 milyon metrekareyi aşkın bir Gıda OSB hedefine yürüyoruz. Önümüzdeki süreçte ve günlerde gıda OSB'de başlayan gelişmeler, diğer ilçe OSB'lerde de devam edecek."
Samsun Gıda OSB'ye yatırım yapacak olan yatırımcılara şu imkanlar sağlanıyor: "Yatırım yeri tahsisi, kurumular-gelir vergisi indirimi, SSK pirimi işveren hissesinin hazine tarafından karşılanması, faiz desteği, KDV istisnası, gümrük vergi muafiyeti."


Tahsis talebinde bulunacak firmaların 5084 sayılı yasa ve Yeni Teşvik Sistemi çerçevesinde hazırlayacakları başvuruları 1 Ağustos 2009 tarihine kadar yapmaları gerektiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 12:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?