2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bektaş hakkında suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Başkanlığı, Atakum Belediye Başkanı ve Adayı Adem Bektaş hakkında, belediyede 'usulsüzlük ve yolsuzluk' yaptığı gerekçesiyle savcılık ve İl Seçim Kurulu'na suç duyurusunda bulundu.


CHP Atakum İlçe Başkanı Hamza Türkpençe, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Adem Bektaş hakkında iddialarda bulundu. Türkpençe, Atakum Belediyesi'nde her kaldırılan taşın altından yolsuzluğun, usulsüzlüğün ve kanunluğun çıktığını öne sürdü.

Atakum Belediyesi Yol-Kanal Müdür Vekili İ.O.'nun eşine ait aracına Kurupelit'te bulunan Cem Petrol'den alınan akaryakıt ücretlerinin Atakum Belediyesi tarafından ödendiğini ve bu konuyla ilgili görüntü ile ses kayıtlarının tespit edildiğini açıklayan Türkpençe, "Kayıtlarda, araca akaryakıt alınırken istasyon görevlisinin yaptığı konuşmalar ve faturaların yazılma anı bulunuyor.

Öte yandan akaryakıt istasyonu görevlisinin kayıtlarda geçen sözlerinden Başkan Bektaş'ın, seçim aracına konan yakıtın, belediye tarafından ödendiği anlaşılıyor. Alınan akaryakıtların, Adem Bektaş'ın Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü olan yeğeni Muhammet Bektaş'ın, petrolcü Şerif Başgöl'den almış olduğu koçanlara yazıldığı ve sonraki süreçte de bu koçanlarla birlikte birçok kez araçların plakalarının ve yakıt miktarlarının yazılarak istasyona gönderildiği, kayıtlarda geçen konuşmalarda açık ve net bir şekilde anlaşılıyor. Ayrıca Bektaş'ın eşi tarafından kullanıldığı bilinen 55 SS 935 plakalı özel araca alınan akaryakıtın faturasının, Atakum Belediyesi'ne ait 55 AB 001 plakalı resmi makam aracına kesildiği, pompacı ve şoförün konuşmasında anlaşılıyor.

Akaryakıt pompacısının konuşmalarından bu işin daha önce de 3-4 kez yapıldığı, ayrıca başkanın müdür olan yeğenlerinin de özel araçlarına aldıkları akaryakıtı belediye hesabına kestirdikleri tespit edildi" dedi.


Değerinin 5 katına yaptırılan Balaç Çeşmesi ile ilgili de iddialarda bulunan Hamza Türkpençe, teknik elemanlarca yaptırılan inceleme sonucunda 6 bin TL'ye mal olması gereken Balaç Çeşmesi'nin fahiş bir fiyatla 29 bin 325 TL'ye yaptırıldığının tespit edildiğini ileri sürdü.
Tünel Park Süs Havuzu düzenlemesiyle ilgili de usulsüzlük yapıldığını iddia eden CHP Atakum İlçe Başkanı Hamza Türkpençe, şunları söyledi: "Amfi Tiyatro'nun süs havuzuna dönüştürülmesi işi 27 Şubat 2009 tarih ve bila sayılı başkanlık oluruyla 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 22-d maddesinde 30 bin 245 TL'ye yaptırılması dikkat çekiyor.

Teknik heyetçe yapılan incelemede bu işin 5 bin TL'ye mal olduğu tespit edildi. Ayrıca seçim kitapçıkları da belediyeye ödettirildi. 17 Şubat 2009 tarihi 63 sayılı başkanlık oluruyla 'belediye faaliyetlerinin tanıtımı' adı altında 38 bin 645 TL'ye bastırılan ve seçim malzemesi olarak kullanılan kapak dahil 100 sayfa 21x15 ebadında 25 bin tane kitapçığın belediye bütçesinden ödendiği tespit edildi. Ayrıca, 14 Şubat Sevgililer Günü yemeği ve hayali fatura yapıldığını tespit ettik. Sevgililer Günü bahane edilerek akşam yemeği verildiğine dair 16 bin 200 TL'lik bir ödemenin yapıldığı, ancak bahsi geçen tarihte ve yerde böyle bir etkinliğin yapılmadığı yine belgelerle tespit edildi."


Türkpençe, Atakum Belediye Başkanı Adayı Adem Bektaş hakkında, belediyede usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle, savcılık ve İl Seçim Kurulu'na suç duyurusunda bulunuldu. Türkpençe, elindeki belgeleri yetkililere teslim etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?