5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

BELDES Projesi'nin mimarı

Samsun'un Kavak İlçe Belediye Başkanı Bahri Kesici, Kavak İlçesi için hazırladığı BELDES Projesi'nin tüm Türkiye'de uygulanacak olmasından dolayı büyük bir sevinç yaşıyor. 

Kavak İlçesi'nin alt yapı ve su ihtiyacını karşılamak için hazırladığı projeyi 9 Temmuz'da Samsun'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a veren ve 2 ay sonra 57. Hükümet tarafından projenin kabul edilerek tüm Türkiye'de uygulanmasına sebep olan Kavak İlçe Belediye Başkanı Bahri Kesici, sadece Kavak İlçesi için hazırlanan projenin tüm Türkiye'de uygulanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 

İlk başta Kavak İlçesi için hazırladıkları projeyi daha sonra BELDES-10 bin olarak değiştirdiklerini belirten Bahri Kesici, Türkiye'de toplam 3 bin 225 adet belediye bulunduğunu, bunların 2 bin 559 tanesinin nüfusunun 10 bin'in altında olduğunu kaydetti. Nüfusu 10 binden küçük olan özellikle ilçe belediyelerinin hizmet alanlarının çok geniş, personel sayısının fazla ancak gelirlerinin çok düşük olduğunu ifade eden Kesici, "Bu belediyelerin çoğunluğunda araç gereç bulunmamaktadır. Kamuya olan borçları da çok fazla olduğundan yatırım yapma imkanları bulunmamaktadır. Bu da hem belediye başkanlarını hem de seçmenlerin performanslarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu bölgelerde istihdam imkanları çok sınırlı olup insanların büyük çoğunluğu geçim sıkıntısı çekmekte, belediye hizmetlerinin bedelini ödemekte ya da ödeyememektedir" dedi. 

Bu kapsamında KÖY-DES gibi bir projenin uygulanması gerektiğini düşündüklerini belirten Kesici, hazırladıkları BELDES Projesi'ni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabinede bulunan bütün bakanlara gönderdiklerini ve 2 ay sonra projenin tüm Türkiye'de uygulanmasını sağladıklarını vurguladı. 

Bu kapsamda nüfusu 10 binin altında olan küçük belediyelerin de kalkınma projesine dahil edileceğini ifade eden Kesici, bütçeden bu proje için 2.3 katrilyon lira kaynak ayrılacağını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 12:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?