4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Belediye araç filosunu genişletti

İLKADIM BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETTİ

Samsun'un İlkadım ilçesinde çöp toplama işini özelleştirmekten vazgeçen Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 18 adet araç aldı.

İlçede çöp toplama işini üstlenecek araçları kentin girişinde karşılayan Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yeni araçları deneme sürüşü yaparak testten geçirdi. Yeni araçların gelmesinin kendilerinde büyük bir sevinç ve heyecan oluşturduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çöp toplama işini özelleştirmeden kurtardıklarını, çöpü belediye olarak kendileri topladıklarında 5 yılda en az 20 milyon lira kar elde edeceklerini belirtti.

Hizmetin satın alınmasına aşırı para ödediklerini ifade eden Başkan Demirtaş, "Çöp toplama işini kendimiz yaptığımızda yüzde 50 kara geçeceğiz. Hizmeti kendi elemanlarımızla yaparak büyük tasarruf sağlayacağız Bu işi de en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Temizlik araç filosunda bulunan 18 adet aracın dışında 20 adet de hizmet aracı aldıklarını belirten Demirtaş, "Belediye olarak araç filomuzu yeniledik. Temizlik araçlarımız geldi. 20 adet hizmet aracımız da yakında gelecek. Bu araçların yaklaşık toplama maliyeti 2 milyon 500 bin lira civarında. İller Bankası'ndan 36 ay vade ile çekmiş olduğumuz kredi ile ödemeleri yapacağız. Faiz oranlarının düşük olması ve vadeli ödüyor olmamız bizi biraz rahatlatacak. Bu ödemelerin bize fazla yük getirmeyeceğine inanıyorum. Üçüncü ve dördüncü senelerde de araçların maliyetlerinin olmaması, bize daha da rahatlatacak. Neticeyi alırsak 5 yılda ortalama 20 milyon lira kar sağlayacağız. Bu karı da hizmete dönüştürerek, farkımızı fark ettireceğiz'' diye konuştu.

İLKADIM BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETTİ
İLKADIM BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETTİ
İLKADIM BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETTİ
İLKADIM BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 17:48:03
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 17:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?