5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Belediye başkanları buluşuyor

Samsun, Konya, Bursa, Kayseri Gaziantep ve Antalya Büyükşehir Belediye başkanları, fikir alışverişinde bulunmak, sorunların çözümü ve yeni projelerin üretimi için Samsun'da biraraya geliyor. 

9 Kasım Perşembe Günü Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleştirilecek toplantı için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, eşleriyle birlikte Samsun'a geldi. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, konuk belediye başkanlarıyla birlikte Amisos Restoran'da biraraya geldi. Daha sonra belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı çalışmaları tamamlanarak sergilenmeye başlanan Amisos mezarlarını gezdi. Mezarların içerisine giren belediye başkanları ve eşleri tarihi mezarlar hakkında bilgi aldı. 

Düzenlenecek toplantı hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, 6 büyükşehir belediyesi olarak 3 ayda bir toplandıklarını, en son toplantının Antalya'da yapıldığını söyledi. Ortak projelerin oluşumu, sorunların giderilmesi ve hangi projelerin nasıl çözümlendiği konusunda fikir alışverişinde bulunacaklarını dile getiren Yılmaz, "Yapılacak toplantıyı önemsiyoruz. Her ilde belediyeler kendine özgü, şartlarına uygun çözümler oluşturuyorlar. Her ilin çözümleri vardır. Belediyeciliğin okulu yok. Paylaştıkça yararlanıyorsun. Belediye başkanları konularında uzman genel müdürlerini, danışmanlarını ve teknik elemanlarını da getiriyor. Yararlı bir toplantı olacak" dedi. 

Toplantıya katılacak olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in ise Samsun'a gelmesi bekleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 14:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?