2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Belediye binası hastane olacak

Samsun'un Kutlukent beldesinin Tekkeköy ilçesine bağlanmasıyla birlikte boşa çıkacak olan Kutlukent Belediye binasının hastane yapılması planlanıyor.

Kutlukent Belediyesi ve Türk Kızılayı Derneği Samsun Şubesi'nin işbirliğiyle Tekkeköy'e ilk hastane yapılması projesi gündeme geldi. Kutlukent'in Tekkeköy ilçesine bağlanmasıyla yerel seçimlerden sonra kapanacak olan Kutlukent Belediye binasının hastaneye çevrilmesi konusunda sözlü anlaşmaya varıldı.

Belediye binasında incelemelerde bulunan Türk Kızılayı Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin'e, Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin de eşlik etti. Yaklaşık 3 bin metrekare kullanım alanına sahip olan belediye binasının hastaneye çevrilmesiyle birlikte ilçeye büyük bir ivme kazandıracağını dile getiren Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin, amaçlarının yeni dönemde hizmet binasının hastaneye dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Kutlukent Belediye binasının, ülkenin gurur kaynağı olan Türk Kızılayı'nın talip olmasının kendileri için onur kaynağı olduğunu belirten Tekin, "Hastanemizi en kısa zamanda bitirmeyi amaçlıyoruz. Bizim şu anda belediye binasını verme gibi bir yetkimiz yok. İnşallah seçimlerden biz galip çıkarsak hayırlısıyla halkımıza yardımcı olup belli kıstaslarda yapılan anlaşmayı inşallah resmiyete dökeceğiz. Hayırlısı olsun der, seve seve Türk Kızılayı'na binamızı teslim ederiz. Amacımız para değil, nihayetinde halka hizmettir" dedi.

Türk Kızılayı'nın Türkiye'ye 40 yıldır hizmet verdiğine dikkat çeken Türk Kızılayı Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Kızılay'ın kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu açıkladı.

Türk Kızılayı Samsun Şubesi'nin Başkan Tekin'e minnettar olduğunun altını çizen Keskin, şunları söyledi:
"Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı olarak Karadeniz'e ilk Tıp Merkezi'nin yapılmasıyla ciddi bir tecrübe kazandık. Bu yüzden başkanımız Tekin'in öncülüğünde kıstaslarla yapılan anlaşma gereği, Tekkeköy'e bir hastane yapılaması sözünü aldık. Ayrıca, Tekkeköy'de hiç özel hastane yok. Kamu yarına çalışan dernek olarak hastane binamızı başkanımızın da olumlu yaklaşımlarıyla tam teşekkülü bir özel hastane durumuna getireceğiz. Bu konuda Hayati Tekin'in yeniden göreve gelmeleriyle birlikte çok kısa içerisinde hastanemizi hayata geçireceğiz. Gerekli sözleşmeler yapılmasıyla birlikte 2-3 ay gibi kısa bir sürede biz burayı hastane durumuna getirip, gerekli ruhsat işlemlerine başlayacağız. Bölge halkına kaliteli, güzel ve istihdam adına değer verilen bir hastaneyi kazandırmış olacağız."
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 10:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?