6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Belediye hizmet tanıtım gezisi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım, Örnek ve 19 Mayıs Sanayi Sitelerindeki bölünmüşlüğe ve dağınıklığa müdahale edeceklerinin söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) iş adamlarına yönelik hizmet tanıtım gezisi düzenledi. Tanıtım programına Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel ile OSB iş yerleri bulanan çok sayıda iş adamı da katıldı. Kahvaltıdan sonra Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi'ne ait çift katlı otobüsle 'Hizmet Tanıtım Gezisi' gerçekleştirdi. Hükümetin 2004 yerel seçimlerinden sonra şehirlerin gelişmeleri için Büyükşehir Belediyelerinin sınırları büyüttüğünü belirten Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un doğu batı istikametinde 7 kat ölçeğinde büyüdüğünü, büyümenin belediyenin de yetkilerini de artırdığını kaydetti. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin doğu-batı istikametinde 50 bin hektarda plan ve program yapabilir hale geldiğini ifade eden Yılmaz, Irmak Sırtı'ndan Dereköy'e kadar bu alanda sürekli alt yapı projeleri, içme suyu, kanalizasyon, yol, projelerini hayata geçirdiklerini vurguladı.


Tekkeköy ilçesinde kısa sürede Hamzalı ve Kababürük istikametinde yapılan yol yapım projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, Tekkeköy ilçesinde alt yapı çalışmalarının tamamlanması için çalışma başlattıklarını belirti. İlkadım, Örnek ve 19 Mayıs Sanayi Sitelerindeki bölünmüşlüğe ve dağınıklığa müdahale edeceklerinin üzerinde duran Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi'nin gelecekte otel ve alışveriş merkezi yapıldıktan sonra, eski yerinden kaldırılacağını duyurdu. Başkan Yılmaz, "Gelecek zamanda Gülsan Sanayi Sitesi olduğu yerde çeşitli showroomlar, iş merkezleri, sigorta şirketleri, çeşitli avukatlık büroları, ofisler, yani hizmetler sektörünün yerleştiği bir alan haline gelecek. Gülsan Sanayi de önümüzdeki günlerde oradaki otel ve alışveriş merkezlerinin inşaatlarının başladığın da düşüncelerimizi, plan ve programlarımızı yapmaya başlayacağız" dedi.
Yılmaz, Sanayi Üretim Tesisleri'ni Kirazlık mevkisine sıkışmış vaziyette olduğunu, bunu hem Çarşamba ilçesi istikametine hem de Ankara yolu istikametindeki Toybelen mevkisi civarına doğru taşımayı ve genişletmek için de çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.


Hizmet Tanıtım Gezisi'ne katılan iş adamlarına sırasıyla 2. Bulvar, Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisleri, Asfalt Üretim Tesisleri, inşaatı devam eden huzurevi ile şehrin çeşitli yerlerindeki çalışmalar gösterildi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 19:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?