6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Belediye-İş sendikası neden kızdı

Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, "İşçiye sendika değiştirmek için baskı yapanları uyarıyoruz, bu suçun cezası 2 yıl hapistir" dedi.


İlkadım Belediyesi'nde çalışan 12 işçinin iş akitlerine son verildiği ve çalışanlara sendika değiştirmeleri için baskı yapıldığı yönündeki iddialar üzerine Belediye-İş Sendikası'nda basın toplantısı düzenlendi.


Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift ile Türk-İş'e bağlı sendikaların başkanlarının katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, sendika değiştirmenin yasal bir hak olduğunu ve bu hakka müdahale etmenin suç olduğunu söyledi.


Hizmet-iş Sendikası'nı ve belediye yönetimini eleştiren Çelenk, "İşçinin mesajını iyi okumayanlar, işçi sırf 'bizim' dedikleri sendikaya üye olmuyor diye konumunu mevkisini kullananlar, çalışanların ekmekleriyle oynayanlar, sürgünle tehdit edenler, Anayasa'ya ve yasalara karşı suç işlemektedirler. İşçiye sendika değiştirmek için baskı yapanları uyarıyoruz. Bu suçun cezası 2 yıl hapistir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz" diye konuştu.


İlkadım işçisinin Anayasal ve yasal sendika seçme hürriyetinin engellenmeye çalışıldığını ileri süren Çelenk, tüm yetkilileri Anayasal ve yasalara karşı suç işleyenlere karşı göreve davet ettiklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin kılınç IP: 78.174.5.xxx Tarih : 13.09.2008 02:06:11

sendika çok konuşuyor. icraat yok. canik'te, gazi'de, çarşamba'da işçilerini koruyamadı. hepsi ekmeksiz. madem ortada suç var, yasa da müsade ediyor, git mahkemeye ver. sendika hep aynı şeyi yapıyor. "muş" gibi yapıyor. savunuyormuş gibi yapıyor yani. işçinin öfkesini zamana yayıp eritiyor ve sonra "tıssss". ilkadım belediyesinde belden aşağısı özürlü benim gece bekçiliği yapmadığım için işten atılmam kararının altına attıkları imzanın lekesini çıkarmadan işçi adına konuşma hakları yok bunların. fillerin dansında karınca katliamı yaşanıyor.