5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Belediye işyeri sahipleriyle uzlaştı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, eski otogarın yıkılmasının ardından otel ve ticaret merkezi yapımı için imar değişikliği yapılan alanın çevresinde bulunan işyeri ve sebze halinin tahliyesi için çalışma başlatıldı. 

Atatürk Bulvarı üzerindeki otogarın Yeşilkent Beldesi sınırları içerisindeki, Çevreyolu üzerine taşınmasının ardından yıkılan eski otogar alanının ticaret merkezi ve otel yapımı için imar değişikliği aralık ayı meclis toplantısında onaylandı. Bu gelişmenin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, imar değişikliği yapılan alanın çevresindeki işyeri sahipleriyle Belediye Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Şara, 54 işyerinin Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusunda işyeri sahipleriyle görüştü. Uzlaşma sağlanan toplantıda, toplam 48 bin metrekare alanın 33 bin 900 metrekaresinin Büyükşehir Belediyesi'ne, 2 bin 186 metrekaresinin ise işyeri sahiplerine ait olduğunu belirten Kenan Şara, işyerlerinin ve arsaların uzlaşma zemini sağlanarak Büyükşehir Belediyesi'ne devrinin yapılacağını söyledi.
İşyerlerinin fiyatlarının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Şara, "Arsa fiyatlarının belirlenmesi için ilgili birimimiz çalışma başlatacak. 2007 yılı Ocak ayının ilk haftasına kadar tahmini bedel fiyatları belirlenecek. Arsa fiyatlarının haricinde işyerlerinin bina fiyatlarının günün şartlarına göre tespiti yapılarak Bayındırlık İskan Müdürlüğü'nün birim fiyatları göz önüne alınıp işyeri sahiplerine ödenecek. Arsa kaça satılırsa o fiyattan bina bedelinin ödenmesi planlanıyor. Hiç kimseyi mağdur etmeden, uzlaşma zemini içerisinde Samsun'un geleceğini hazırlamak için çalışmalarımızı yapıyoruz. İşyeri sahipleri gerekli desteği bize veriyor. Hiç bir problem çıkmadan, alanın belediyemize devri yapılacaktır" dedi. 

Şara, tahliye işlemlerine sebze halinin de dahil olduğunu belirterek, sebze halini Yeşilkent Beldesi’nde yaptıkları yeni yere taşıyacaklarını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 12:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?