4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Belediye kararı aldı, vatandaş uyguladı

BELEDİYE YIKIM KARARI ALDI, VATANDAŞ UYGULADI

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dereköy beldesinde belediyenin kıyı şeridi duvar yıkım kararını uygulamaya koyan vatandaş, evinin duvarını yıktı.

Dereköy Belediye Başkanı'nın kıyıların kontrolü ve denetim yetki ve sorumluluğunu artırması için ilk olarak kendi bahçesi kenarında duvar yıkımı yapan Sivil İnsiyatif Bafra Vizyonu ve Tema Gönüllüsü işadamı Hamit Genç, "Demokrasi seç ve kontrol et diyor. Ben de Dereköy beldesinde seçim yaptım ve kontrol etmeye devam edeceğim" dedi.

Dereköy beldesi liman sahilinde bulunan yazlık evi önünde bulunan ilk duvar yıkımını kendi eliyle yapan Hamit Genç, "19 Mayıs ilçesi Dereköy Belde Belediye Başkanlığı tarafından 3621 sayılı Kıyı Kanunu kıyıların denetimine ve kontrolüne yetkili makam ve kuruluşlarda amir hükmüne bağlamış. Yasanın 13. maddesi gereğince kıyıların kontrolü, denetim yetkisi ve sorumluluğu belediye sınırları ile mücavir alan sınırları içinde belediyelere verilmiş. Ben kendi bahçemin duvarında ilk yıkımı yaptım. Şimdi Dereköy

beldesi kendisi yıkımı yapsın. Ama bunun arkası gelmezse, o zaman yine yıkım yapılan yerde belediye kendisi bu duvarları yapar" diye konuştu.

35 yıldır Dereköy beldesinde ikamet ettiğini belirten işadamı Hamit Genç, "Belediye ciddi bir devlet kuruluşudur. Bizlere bu duvarların yıkımı konusunda Dereköy Belediyesi resmi bir yazı yazdı. Şimdi böyle bir şeyi uygulamayacaksa, bu yazıyı yazmayacaktı. Dereköy Belediyesi'ni kutluyorum. Türkiye'de belediye başkanları böyle kararlı olursa, Türkiye'de sorunlar kalmaz. Şimdi Dereköy Belediyesi'nin bu görevi yapmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Genç, Dereköy Belediyesi aldığı kararı uygulamazsa, belediyeden duvarları geri yapmalarını ve masraflarını istedi.

BELEDİYE YIKIM KARARI ALDI, VATANDAŞ UYGULADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 13:26:02
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 15:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?